Vágólapra másolva!

Ismét Eto'o lehet Afrika legjobb labdarúgója

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) nyilvánosságra hozta annak az öt futballistának a nevét, akik közül kikerül az Év játékosa a kontinensen.

A "címvédő" kameruni Samuel Eto'o méltán számíthat ismétlésre, hiszen az év első felében a Real Mallorca csatáraként riogatta az ellenfeleket, ősszel pedig már az FC Barcelona sztárjaként szárnyal a csapattal együtt. Az éllovas együttes támadója 12 találattal vezeti a Primera División góllövőlistáját, a Bajnokok Ligájában háromszor volt eredményes.

A jelöltek között szerepel az Olympique Marseille futballistájaként tavasszal UEFA-kupa-döntős, jelenleg már a Chelsea-t erősítő elefántcsontparti támadó, Didier Drogba. Szintén a Premier League-et képviseli a Bolton Wanderers kulcsembere, a kameruni Jay-Jay Okocha.

A 2004-es BL-döntős AS Monaco csatára, a togói Emmanuel Adebayor és az idei év európai sikercsapata, a Bajnokok Ligája- és Klub Világkupa-győztes FC Porto dél-afrikai támadója, Benny McCarthy került még a jelöltlistára.

Érdekesség, hogy az Afrika-kupa két döntősét, a bajnok Tunéziát és az ezüstérmes Marokkót senki sem képviselheti a voksoláson, amelynek győztesét február 15-én hozzák nyilvánosságra.