Vágólapra másolva!
A bombariadó miatt 1-1-nél félbeszakított vasárnap esti Real Madrid-Real Sociedad spanyol futballbajnoki mérkőzést január 5-én fejezik be: a hétfői döntés szerint hét percig játszanak a csapatok a királyi gárda stadionjában, a Santiago Bernabeuban, üres lelátók előtt.

A 15. fordulóbeli madridi találkozón a 88. percben Vicente José Lizondo Cortés játékvezető lefújta a mérkőzést, a rendfenntartók pedig gyorsan kiürítették a Santiago Bernabeu-stadiont, hogy átvizsgálhassák a létesítményt. A mintegy 70 ezer néző kevesebb mint tíz perc alatt a legkisebb incidens nélkül, rendben, fegyelmezetten hagyta el az arénát, amelynek átvizsgálásakor a szakemberek nem bukkantak semmiféle robbanószer nyomára.

Este háromnegyed 9-kor telefonon érkezett a fenyegető hír - mely szerint 21 órakor bomba robban a Bernabeu-stadionban - a baszk Gara című laphoz egy esetleges merényletről, s a március 11-ei madridi vasúti robbantásos terrorista akciósorozat óta különösen megszigorított rendszabályoknak megfelelően azonnal félbeszakították a találkozót.

A január 5-ei pótlást - amely a játékvezető által eredetileg tervbe vett hosszabbítás miatt lesz bő két perc helyett 7 perces - hétfőn délelőtt Antonio García Ferreras, a Real Madrid kommunikációs főigazgatója jelentette be, hozzátéve, hogy a 18 órától zajló "folytatásra" nézőket nem engednek be a stadionba.

Volt már rá példa, hogy a fenyegetésből véres valóság lett, s terrorakció célpontjává vált a Santiago Bernabeu: 2002. május elsején, a Bajnokok Ligája elődöntős összecsapása előtt, amelyet a Real Madrid a Barcelonával vívott, robbant az ETA nevű szélsőséges szervezet által autóba rejtett bomba a stadionon kívül. A detonációban 17 ember sérült meg könnyebben.

* * *

A Spanyol Labdarúgó Szövetség elkészítette a Király-kupa nyolcaddöntőjének a párosítását. Az első számú favoritként számon tartott Real Madrid a másodosztályú Valladoliddal került össze.

A nyolcaddöntő párosítása:
Lanzarote (III. osztályú) - Athletic Bilbao
Recreativo Huelva (II.) - Sevilla
Valladolid (II.) - Real Madrid
Lorca (III.) - Atlético Madrid
Gramenet (III.) - Lleida (II.)
Mirandes (III.) - Real Betis
Elche (II.) - Numancia Osasuna-Getafe

Az első mérkőzéseket január 12-én játsszák, míg a visszavágókra január 19-én kerül sor.