Vágólapra másolva!
Nem bírt egymással a listavezető Chelsea és a forduló előtt még második helyen álló Arsenal az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának rangadóján. A hazai Ágyúsok ugyan kétszer is vezetést szereztek, de José Mourinho tanítványai mindkétszer egyenlítettek, így Arséne Wenger együttese már csak harmadik a tabellán aktuális riválisa és az Everton mögött.

Az idényt remekül kezdő Arsenal számára rendkívül fontos volt a Chelsea elleni londoni derbi, hiszen mikor, ha nem most lehetett volna befogni az Abramovics olajmilliárdos által összevásárolt, ámde már csapatként is pazarul működő városi riválist. Nem kétséges, hogy az Arsenal aduásza Thierry Henry, aki most is hozta, amit vártak tőle, hiszen már rögtön a második percben bevette Cech kapuját, mégpedig Reyes passza után 16 méterről küldte a labdát a hálóba.

Negyedóra múlva egalizáltak a vendégek: Robben jobb oldali szögletét Terry bólintotta a bal alsóba. Henry aranylabdát érően futballozott (persze idén sem igen ő fogja megkapni), a 29. percben például szabadrúgásból, 20 méterről szemfülesen az üres kapuba lőtt.

A szünetben tehát boldogan vonulhattak le a gyepről a hazaiak, ám a 15 perces "brék" után már nem ért fülig a szájuk, Henry gyors góljánál ugyanis még fürgébbet vágott az ellenfél, nevezetesen az izlandi Gudjohnsen, aki közelről fejjel vette be Almunia kapuját. Az eredmény már nem változott, ami igencsak rossz hír az Ágyúsok számára, hiszen ezzel a szombati liverpooli rangadón diadalmaskodó Everton eléjük került a tabellán, s a londoni 2-2 miatt nem csak 24 órára.

Henry góljait azért érdemes megszámlálni, a francia csodacsatár ugyanis immáron 15 találatnál jár, üldözői pedig féltucattal le vannak maradva mögötte: a csapat- és honfitárs Pires, valamint a Torghellét kiszorító Crystal Palace-csatár Andy Johnson is 9-9 gólt vágott eddig.

Rendeztek vasárnap egy másik derbit is, amelyen némi meglepetésre a Birmingham City 2-1-re legyőzte "idegenben" az Aston Villát.

Premier League, 17. forduló:
Arsenal - Chelsea 2-2 (2-1)
Arsenal: Almunia - Lauren, Toure, Campbell, Ash. Cole - Pires, Flamini, Fabregas, Reyes (Clichy, 81.) - Bergkamp (Van Persie, 81.), Henry.
Chelsea: Cech - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho (Bridge, 46.), Terry, Gallas - Duff, Tiago (Drogba, 46.), Makelele, Lampard - Robben, Gudjohnsen (Parker, 77.).
gól: Henry (2., 29.), illetve Terry (17.), Gudjohnsen (46.)

Aston Villa - Birmingham City 1-2 (0-2)
gól: Barry (90.), illetve Morrison (9.), Dunn (18.)