Vágólapra másolva!
A FC Barcelona 2-1-re nyert az Albacete otthonában a a spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának nyitómérkőzésén, s ezzel üldözői vasárnapi mérkőzései előtt már 12 ponttal vezeti a tabellát.

Iniesta a második percben a kaputól tíz méterre nemes egyszerűséggel leszerelte a hazaiak balhátvédjét, Penát, és az öt feles sarkáról a hálóba pöccintett. Nem mondhatni, hogy mindez jót tett volna a mérkőzésnek, a Barca visszavett, az Albacete pedig sokat birtokolta a labdát, de ez volt a legtöbb, amit ki tudott hozni az első félidőben.

A szünet után olykor-olykor már huzamosabb időre beszorították kapujuk elé vendégüket a lelkes hazaiak, ami a 73. percben hozta meg a gyümölcsét. Egy baloldali beívelés után a Puyol mellett felugró Gonzalez négy méterről még bele tudta tenni a fejét a labdát, amely így Valdes hálójában kötött ki. Az igencsak leeresztett katalánok ezután könnyen pórul járhattak volna, a 80. perc Puyolnak a gólvonalról kellett mentenie.

Aztán a 85. percben egy nagyszerű villanás helyre tette a dolgokat: a középre kifejelt labdát Xavi kapásból, húsz méterről zúzta a jobb alsó sarokba, s hiába hosszabbított közel hét percet a játékvezető, az eredmény már nem változott - a Barcelona ismét győzött, és a vasárnapi mérkőzések előtt már 12 ponttal vezeti a bajnokságot.

A 15. forduló szombaton késő este rendezett mérkőzésén az Athletic Bilbao egy góllal legyőzte az Atlético Madridot.

Primera División, 15. forduló:
Albacete - FC Barcelona 1-2 (0-1)
gól:
Gonzalez (73.), illetve Iniesta (2.), Xavi (85.)

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1-0 (1-0)
gól:
Del Horno (45.)