Vágólapra másolva!
Nagy Tamás, a PMFC edzője szerint a Ferencváros elsősorban a rutinjának köszönheti 3-1-es győzelmét és továbbjutását a Magyar Kupában, és a fiatal tréner elsősorban a fejesgólok miatt volt bosszús. Büszke csapata teljesítményére Gálhidi György, a Diósgyőr trénere, aki szerint a gárda bent fog maradni az élvonalban. A szakvezető már az erősítéseken gondolkodik, és külföldön szeretne edzőtáborozni együttesével.

- A bajnokságban bravúros döntetlent értek el az Üllői úton, ezek után többet várt csapatától?
- Annyiban mindenképpen, hogy abszolút elkerülhető gólokat kaptunk. Egyszerűen megengedhetetlen, hogy a nem éppen magas Penksa és Rósa is szabadon fejelhetett a kapunk előtt. Ettől függetlenül lehetett volna szorosabb a meccs, ha egy-nullás Fradi vezetésnél Horváth Gyula kihasználja nagy ziccerét.

- Vagyis a rutin döntött elsősorban a Fradi javára?
- Egyértelműen. A Ferencváros nemzetközi teljesítményt nyújtott, értem ezen, hogy László Csaba együttese szinte az összes hibánkat kihasználta. Ezenkívül jól látszik azért, hogy a zöld-fehérek komoly nemzetközi mérkőzéseken szereztek tapasztalatot az utóbbi időben, azaz a rutin győzött a lelkesedés felett. Összességében ugyanis nem kell szégyenkeznünk, a mezőnyben felvettük a versenyt a Fradival, a kapu előtti határozottságban azonban nem.

- A kupameccs után felértékelődött az Üllői úton szerzett egy pont?
- Azt már akkor is értékesnek tartottuk, jóllehet akár győzhettünk is volna. Viszont minden meccs különböző, így a szerdai kupafellépésen más forgatókönyv szerint zajlottak az események, mi futottunk az eredmény után, ezért voltam kénytelen a védelmet megbontva Szabadost felvinni a középpályára. Mindenesetre sok sikert kívánok a Fradinak a Hearts elleni mérkőzéshez, és szívből szurkolok a zöldeknek, hogy tavasszal is képviseljék a magyar futballt az UEFA-kupában.