Vágólapra másolva!
Harminc találat esett a Bundesliga 16. fordulójában, és gólszüretből a Werder Bremen és a Hertha vette ki a leginkább a részét, mindkét gárda 6-0-ra nyert, Lisztes Krisztián csapata Freiburgban hengerelt, Dárdai Pálék a Mönchengladbachot verték. A listavezető Bayern München csak ikszelt Nürnbergben, a Leverkusen az utolsó pillanatokban szerzett találattal győzte le a Wolfsburgot, a Stuttgart pedig a Bochumot intézte el hazai pályán.

A Nürnberg a gólgyáros Mintal révén került előnybe a Bayern ellen, de a bajorok hamar válaszolták Makaay büntetőjével, ráadásul Wolf egy percen belül két sárgat is begyűjtött, így 10 emberrel folytatták a hazaiak. Meg is voltak a helyzetei a bajoroknak, hogy eldöntsék a meccset, de Schweinsteiger, Makaay és Frings is hibázott, és bár Zé Roberto szabadrúgásával azért csak vezetést szereztek, a Nürnberg is kapott egy tizenegyest Salihamidzic szabálytalansága után, amiből Banovic egalizált.

A Stuttgart kihasználta a mücheniek pontvesztését, a svábok már kétfás előnyt hoztak össze a 23. percben, de a Bochum talpra állt, hogy aztán az utolsó 25 perc ismét a VfB-ről szóljon, Kuranyi két góllal vette ki a részét a diadalból. Hariszteasz még a német válogatott csatárnál is jobb teljesítményt nyújtott, a Werder görög támadója mesterhármassal szomorította a freiburgi nézőket, akik hat gólt láthattak, igaz mindet a kedvenc csapatuk kapta.

A berlini közönség bezzeg örülhetett a hatosnak, a Hertha ugyanis nagyon csúnya zakót mért a Mönchengladbachra, úgy, hogy az első félidőben még csak 1-0 állt az eredményjelzőn. A szünet után aztán beindult a berlini henger, Marcelinho három (egy gól, két gólpassz), Bastürk két ponttal (két gól) zárt a képzeletbeli kanadai táblázaton, Dárdai Pál végigjátszotta a találkozót.

A Leverkusen rosszul kezdett, mivel Klimowicz már a negyedik percben Butt kapujába fejelt, aztán Voronin a második félidő legelején, Franca a legvégén köszönt be, így végül otthon tartották a három pontot a piros-feketék. Nem sikerült mindez a Hamburgnak, amely a Hannovertől kapott ki odahaza, és a Bielefeld számára is csalódást keltő lehet a Rostock elleni döntetlen.

Bundesliga, 16. forduló:
Bielefeld - Rostock 1-1 (0-0)
gól:
Owomoyela (64.), illetve Di Salvo (52.)

Freiburg - Bremen 0-6 (0-3)
gól:
Klose (21., 23.), Hariszteasz (31., 58., 88.), Micoud (64.)

Stuttgart - Bochum 5-2 (2-1)
gól:
Kalla (5., öngól), Kuranyi (23., 81.), A. Hleb (68.), Meissner (75.), illetve Edu (33.), Maltritz (59.)

Leverkusen - Wolfsburg 2-1 (0-1)
gól:
Voronyin (46.), Franca (89.), illetve Klimovicz (4.)

Hamburg - Hannover 0-2 (0-1)
gól:
Cherundolo (19.), Stendel (59.)

Nürnberg - Bayern München 2-2 (1-1)
gól:
Mintal (23.), Banovic (74., 11-esből), illetve Makaay (26., 11-esből), Zé Roberto (60.)
kiállítva: A. Wolf (25., Nürnberg), Salihamidzic (73., Bayern München)

Hertha BSC - Mönchengladbach 6-0 (1-0)
gól:
Reina (38.), Rafael (54.), Madlung (63.), Bastürk (71., 78.), Marcelinho (81., 11-esből)

Fókuszban a Ruhr-vidéki derbi/sport/focivilag/20041203azujonc.html?pIdx=1