Vágólapra másolva!
Catherine Zeta-Jones, a szépséges, walesi származású filmsztár régi vágyát teljesíti be, amikor megvásárolja a walesi Premier League-ben szereplő Llanelli AFC futballcsapatát.

A Swansea-ben (West Glamorgan grófság) született "Cath" Michael Douglas felesége, s két közös gyermeke van az idősödő hollywoodi filmcsillaggal. A színésznő 350 000 fontért (félmillió euró, mintegy 120 millió forint) vásárolná meg az utolsó tíz bajnoki mérkőzését elveszítő, súlyos anyagi válságba került Llanelli együttesét.

Zeta-Jones személyesen folytatja a klubvásárlást megelőző tárgyalásokat, aminek nyilván az is az oka, hogy a Llanelli FC jelenlegi tulajdonosa bizonyos Robert Jones - a színésznő nagybátyja.

Jóllehet már "Cath" is évek óta Hollywoodban lakik, a nyarakat pedig rendszeresen Palma de Mallorcán tölti, azért a mai napig nem felejtette el, hogy honnan származik, és gondosan ápolja a walesi rokonságot. Olyannyira, hogy folyékonyan beszéli a helyiek kelta eredetű, ősi nyelvét, a gaelt, s mindig hordja kedvenc, walesi motívumokkal díszített gyűrűjét.

Ch. Gáll András