Vágólapra másolva!
Észak-Európában sorra érnek véget a bajnokságok: a hét végén Norvégiában és Svédországban is az utolsó fordulóra került sor, és mindkét pontvadászatban a végére maradt a döntés az aranyérmet illetően. Franciaországban nem történt változás az élen, hiszen a Lille és a Lyon is nyerni tudott, Romániában viszont a bukaresti rangadón a Steaua kiütötte a Nationalt, és így az élre ugrott.

A döntetlenek fordulóját rendezték a hét végén a Ligue 1-ben, hiszen a tíz találkozó közül haton is pontosztozkodás született. A játéknap rangadóján a Monaco és a Marseille is ikszre végzett, aminek leginkább a két éllovas, a Lille és a Lyon örült, hiszen ez a két együttes egyaránt nyerni tudott, és így tovább növelték előnyüket.

A Marseille-Monaco összecsapásra már pénteken sor került, és a presztízscsatának számító találkozóra természetesen megtelt a Vélodrome-stadion, közel hatvanezeren ültek a lelátókon. Egyik csapat sem várta csúcsformában a meccset, elvégre az OM a legutóbbi két mérkőzésén csak döntetlenre volt képes, a Monaco pedig már négy találkozó óta nyeretlennek mondhatta magát.

A vendégek mestere, Didier Deschamps ezen mindenképpen változtatni szeretett volna, így meglehetősen támadó felfogásban küldte pályára csapatát, a három csatár mögött a középpályán Mohammed Kallon is helyet kapott, a hazaiaknál viszont némi meglepetésre a fiatal spanyol Koke kapott szerepet a csatársorban a francia válogatott Pegguy Luyindula helyett. Koke azonban meghálálta a bizalmat, hiszen a 20. percben az OM az ő fejesével szerzett vezetést, de a vendégek ezt viszonylag hamar egalizálták a középhátvéd Sébastien Squillacci révén, aki egy szögletet bólintott a hálóba. A nagyobb helyzetek azonban ezt követően is a Marseille előtt adódtak, ráadásul a Monaco tíz emberrel fejezte be a meccset Patrice Evra kiállítása miatt, így a játék képe alapján inkább a vendégek örülhettek az egy pontnak - még ha ez azt is jelenti, hogy Savioláék immár öt bajnoki óta nyeretlenek.

A Lyon és a Lille másik üldözője, az AJ Auxerre is csak egy pontot szerzett: Guy Roux együttese a mostanában csak papíron élcsapatnak számító, a forduló előtt 14. helyen álló PSG-t fogadta. A párizsiak azonban váratlanul jól futballoztak, és a pár hetes mellőzés után a kezdő tizenegybe visszakerült portugál csatár, Pedro Pauleta találatával ők szereztek vezetést az első félidőben. A hazaiak a második félidő közepén Bonaventure Kalou (a Feyenorodban szereplő Salamon Kalou bátyja) góljával egyenlítettek, ám hiába rohamoztak tovább, a győzelmet nem sikerült megszerezniük, pedig a párizsiak a bosnyák Vedad Ibisevic kiállítása miatt emberhátrányban zárták a találkozót.

A két éllovas nem is hagyta ki a lehetőséget, hogy még jobban elhúzzon a mezőnytől. A Lille a kiesés ellen küzdő AS Saint-Etienne ellen hazai pályán már a 9. percben előnybe került, és kiváló védelmének köszönhetően ez elég is volt a három ponthoz - a lille-i gárda 12 forduló alatt mindössze hat gólt kapott, és ez volt a nyolcadik találkozója a bajnokságban a szezon során, amikor a labda nem került a hálójába. A Lille-nél csak a Lyon rendelkezik jobb hátsó alakzattal, a bajnokcsapat ugyanis eddig csupán öt gólt kapott, és most is megúszta bekapott találat nélkül a Strasbourg ellen. A három pontot érő találat Pierre-Alain Frau érdeme volt, ám a Lyon mestere, Paul le Guen mégsem lehetett maradéktalanul elégedett, mert a csapatkapitány, a brazil középhátvéd, Claudio Cacapa súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, és elképzelhető, hogy a szezonban már nem léphet többször pályára.