Vágólapra másolva!
A Ferencváros bejutott a labdarúgó UEFA-kupa idén debütáló csoportküzdelmeibe, miután az első fordulóban az angol Millwall ellen - az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően - az Üllői úton 3-1-re nyert. Az Újpest kétgólos hátránnyal utazott el Stuttgartba, ahol 4-0-s vereséget szenvedett, így 7-1-es összesítéssel Szabics Imre együttese jutott tovább.

UEFA-kupa, első forduló, visszavágó:
VfB Stuttgart (német) - Újpest 4-0 (1-0)
Gottlieb-Daimler-stadion, 22 ezer néző
v.: Styles (angol)
Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, Stranzl (Delpierre 65.), Babbel, Lahm - Soldo (Vranjes 59.), Meissner, Hleb (Tiffert 59.), Heldt - Szabics, Cacau.
Újpest: Vlaszák - Grósz, Juhár, Erős, Vermes - Simek, Farkas B., Polonkai (Bükszegi 46.), Tóth N. (Kőhalmi 46.) - Feczesin, Rajczi (Bozori 73.).
gól: Hinkel (14.), Cacau (57., 62.), Heldt (58. 11-esből)
sárga lap: Meissner (52.), illetve Farkas B. (71.)
továbbjutott: a Stuttgart, 7-1-es összesítéssel.

5. perc: Heldt futott el a bal oldalon, majd beadása után Szabics fejelhetett az ötösről, de a labda a bal felső sarok fölött hagyta el a játékteret.

14. perc: Hinkel 20 méterről lövésre szánta el magát, de labdája rendkívül szerencsétlen módon megpattant Juháron, amely így az elmozduló Vlaszák mellett a kapu közepében kötött ki (1-0).

22. perc: Cacau lőtt a 16-os vonaláról, de Vlaszák magabiztosan fogta a jobb alsó sarok felé tartó labdát.

23. perc: Hinkel bolondította meg az újpesti védelem jobb oldalát, majd Cacauhoz passzolt, de a brazil csatár Szabiccsal karöltve saját társát találta el.

29. perc: Hleb kevergetett a bal oldalon, majd Cacauhoz passzolt, aki 13 méterről próbálkozott, de Vlaszák ezúttal is hárítani tudott.

38. perc: Meissner 30 méteres szabadrúgását Vlaszák simán fogta.

57. perc: ismét Heldt adhatott be a bal oldalról: a laposan középre érkező labdát Cacau átvette a rossz ütemben becsúszó Juhár mellett, és 6 méterről a tehetetlen Vlaszák feje felett a kapuba spiccelt (2-0).

58. perc: rögtön az újpesti középkezdés után Hleb iramodott meg a labdával, és egészen a 16-osig cselezgetett, ott azonban Erős a mezénél fogva lerántotta a fehérorosz középpályást. A büntetőt Heldt magabiztosan a kapu bal alsó sarkába rúgta (3-0).

62. perc: Lahm bal oldali beadása után a középen üresen érkező Cacau öt méterről a kapu közepébe fejelt (4-0).

86. perc: Szabics kapott labdát az újpesti 16-os előterében: a magyar csatár egy csel után 12 méterről próbálkozott, de középre tartó lövését lábbal hárította Vlaszák.

A hazaiak ugyanolyan elszántan kezdték az összecsapást, mint a két héttel ezelőtti budapesti mérkőzésen, így a lila-fehéreknek gyakorlatilag esélyük sem volt arra, hogy meglepjék ellenfelüket. Az első negyvenöt percben a németek óriási lendülettel futballoztak, és minden egyes labda hozzájuk került. Az újpestieknek nem sikerült megtalálniuk az ellenszert a gyors és pontos passzok levédekezésére.

A két héttel korábbi összecsapással ellentétben ezúttal a második félidőben sem hagyott alább a hazaiak lendülete, és alig negyedóra leforgása alatt el is dőlt az összecsapás - és a párharc - végkimenetele.