Vágólapra másolva!
Az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace vezetősége panaszt nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) amiatt, mert Lothar Matthäus bokasérülése ellenére meghívta a Horvátország és az Izland elleni vb-selejtező keretébe Torghelle Sándort, a dél-londoni csapat támadóját.

Az angol élvonalba idén - meglepetésre - feljutott s ott jelenleg egy ponttal sereghajtó, azaz huszadik Crystal Palace nyáron 750 ezer fontot fizetett az MTK Hungária válogatott támadójáért, aki tétmeccsen még csak egyszer lép(het)ett pályára új csapatában.

A 22 éves Torghelle a Skócia-Magyarország (0-3) barátságos meccsen sérült meg, s azóta is a Glasgow-ban begyűjtött bokasérülésével bajlódik, ám Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - a londoniak legnagyobb bánatára - újra meghívta a keretbe a játékost.

Iain Dowie, az angol újonc menedzsere - a Crystal Palace egyik nem hivatalos, ám megbízhatónak tartott oldala szerint - igencsak berágott Matthäusra: "Sándor nem játszott, ezért nem is tudom, mit keres a válogatottban. Nagyon szomorú vagyok, mert elküldtük a magyaroknak az orvosunk levelét, miszerint Torghelle nem egészséges, ám ennek ellenére meghívót küldtek neki. Ez tiszteletlenség, s mindezt Lothar Matthäus tudomására is hoztam. Kifogásunkat a FIFA-hoz is eljuttattuk, de mindez nem segíthet rajtunk, mivel Torghelle Magyarországon van, mi pedig szombaton bajnokit játszunk."

A tréner most tehát arra vár, hogy Torghelle - a Crystal Palace további négy válogatott játékosával együtt - visszatérjen az együtteshez, s csak azután dönt a Portsmouth elleni csapat összetételéről. Kérdés azonban, hogy miként reagált Dowie arra a hírre, hogy noha Torghelle a Horvátország elleni mérkőzésen még csak a lelátón ült, Izland ellen már bevetette Matthäus, a csatár pedig nem igazán tűnt sérültnek. Sőt, csereként beállva sorsdöntő találatot szerzett a magyar válogatottnak...