Vágólapra másolva!
Francesco Totti, az olasz labdarúgó-válogatott irányítója a csapat vasárnapi edzésén ismét megsérült, így szerdán nem léphet pályára a Moldova elleni világbajnoki selejtezőn. Roy Keane bordasérülése ellenben rendbe jött, így nincs akadálya annak, hogy a Manchester United ír középpályása pályára lépjen Svájc ellen.

"Úgy tűnik, Roy rendben van, remélem, számíthatok rá Bázelben" - mondta Brian Kerr ír szövetségi kapitány. A 33 éves játékos augusztus 15-én, a Chelsea elleni rangadón szenvedett bordarepedést. Az írek a szombati vb-selejtezőn 3-0-ra nyertek a vendég Ciprus ellen.

Az AS Roma korábbi sérüléséből éppen hogy felépült karmestere szombaton a norvégok elleni találkozón sem játszott, mivel még az Európa-bajnokságon három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a dán Poulsen leköpéséért. A büntetés a hétvégén járt le, így Totti szerdán a moldávok ellen térhetett volna vissza a squadra azzurrába.

A vasárnapi edzésen azonban ismét megsérült, kifordult a bokája, így valószínűleg a Kisinyovban játszandó összecsapáson is De Rossi irányítja majd az olasz válogatottat. A fiatal játékos a norvégok ellen meggyőző teljesítményt nyújtott, az olaszok pedig 1-0-s hátrányról fordítva 2-1-re nyertek Palermóban.

MTI/[origo]

Albániában bukott az Európa-bajnok/sport/magyarfoci/20040904horvatmagyar.html?pIdx=2