Vágólapra másolva!
Alfonso Del Corral, a Real Madrid labdarúgócsapatának orvosa szerint a futballban is létezik doppingolás.

Anélkül, hogy konkrét példákat említett volna, a Marca című lapnak arról beszélt: mintegy kétszáz csapat küzd például azért, hogy Európa legjobbja legyen, s nyilvánvaló, hogy egyiknek-másiknak komoly orvosi, kutatói háttere van, amely igyekszik a szabályozás előtt járni. "Az a probléma, hogy ezeket sohasem kapják el" - jelentette ki.

Del Corral - aki többek között Zinédine Zidane, David Beckham, Raúl vagy Figo egészségére ügyel - úgy véli, a törvénynek különbséget kellene tennie aközött, hogy valaki valamilyen bajára tévedésből bevesz egy gyógyszert, vagy egy klub a tudományos kapacitását felhasználva szisztematikusan doppingolja a játékosait.

A Real Madrid orvosa szerint a sokat vitatott versenynaptár fizikailag nem annyira megterhelő, mint ahogy azt általában hangoztatják. "Sokkal nehezebb a terhelés mentálisan. Még ha aranyketrecben él is a futballista, azért nem természetes, amit csinál. Gyakran van távol a családjától, s miközben 400 ezer kilométer van a lábaiban, 4 milliót repül" - tette hozzá.