Vágólapra másolva!
Mint azt a korábbi években megszokhattuk, az olasz labdarúgóklubok az utolsó órákat is kihasználták, hogy megerősítsék keretüket. A Juventus például két igazi világklasszist szerződtetett az éjfélkor lejáró átigazolási időszak zárásaként, míg az AS Roma új edzővel fut neki a szeptember 12-én rajtoló szezonnak.

Fabio Cannavaro válogatott hátvéd az Internazionalét hagyja el, s 2007-ig kötelezi el magát a torinóiakhoz, izetése évi 3,5 millió lesz. Az előző idény bronzérmesének kerete egy csatárral is megerősödött: a svéd válogatott Zlatan Ibrahimovic 19 millió euróért érkezik az Ajax Amsterdamtól. A 22 éves klasszis három év alatt 74 bajnoki mérkőzésen 35-ször volt eredményes Hollandiában.

Az AS Roma - amely szintén versenyben volt Ibrahimovic aláírásáért - az egyiptomi Ahmed Hosszam Midót szerezte meg az Olympique Marseille-től, de a 21 éves támadó vételárát nem hozták nyilvánosságra.

A fővárosiakkal kapcsolatos hír, hogy a nyári labdarúgó Európa-bajnokság után német szövetségi kapitányi posztjáról lemondott Rudi Völler lett a csapat vezetőedzője. "Kész vagyok azonnal munkához látni, és az első gyakorlást levezényelni" - mondta a főváros repülőterén a 44 éves tréner, aki 2006-ig kötelezte el magát, és idényenként kétmillió euróval gazdagodik. Elődje, Cesare Prandelli pénteken távozott, mivel beteg felesége mellett szeretne maradni. Völler 1987-től 1992-ig középcsatárként szerepelt az AS Romában.

Az Udinese vezetői kifejezetten kínos helyzetbe hozták magukat kedden, ugyanis miután kijelentették, hogy eladták cseh védőjüket, Marek Jankulowskit az orosz CSZKA Moszkvának, a játékos úgy nyilatkozott, nem hajlandó Oroszországba szerződni.

"Ez nagyon egyszerű történet, elutasítottam a lehetőséget, hogy Moszkvába igazoljak. Soha nem vettem fel a kapcsolatot a CSZKA-val, mert egyszerűen nem akarok olyan alacsony színvonalú bajnokságban játszani, mint az orosz" - vázolta álláspontját a válogatott futballista.

Jankulowski iránt korábban a Juventus és az Internazionale is érdeklődött, ám eddig nem sikerült megegyezniük az Udinese irányítóival. A cseh játékos így valószínűleg nem tud csapatot váltani, ugyanis az átigazolsái időszak kedd éjfélkor lezárul. z Udinese közben megvásárolta Antonio Di Natalét az élvonalból idén kiesett Empolitól.