Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság negyedik fordulójában folytatta menetelését az Arsenal és a Chelsea, a Manchester az utolsó pillanatban mentett pontot a Blackburn ellen, a magyar érdekeltségű csapatok közül pedig csak a Tottenham nyert.

Az 1996-97-es bajnoki szezon óta nem kezdte olyan gyengén a szezont a Blackburn Rovers labdarúgócsapata, amely a Premiership idei nyitányán az első három fordulóban mindössze egyetlen pontocskát szerzett. Kevesen hitték volna, hogy a csapat éppen a Manchester United ellen kezdheti meg a felzárkózást, márpedig a kék-fehérek a legutóbbi, MU elleni 1-0-s siker után (május elsején Stead találatával győzött a Rovers) majdnem megismételték a bravúrt.

A manchesteri csapat első félidőbeli támadójátéka nyomaiban sem emlékeztetett a korábbi hetek, hónapok produkciójára, a vendégek nem tudták megfelelően pótolni a holland Van Nistelrooyt. A meglepetést mégis a 17. percben Paul Dickov találata jelentette, aki Pedersen átadását követően lefordult Silvestre-ről, s ballal a kapu bal oldalába bikázott (1-0).

A második félidő igazi Friedel-showt hozott, a hazaiak amerikai kapusa bravúrt bravúrra halmozott, főleg a 70. perc után volt szükség remeklésére, amikor is a játékvezető felmutatta Amorusónak a második sárgát.

A Blackburn vesztét végül Wiley bíró okozta, aki négyperces hosszabbítást eszközölt, s ennek utolsó pillanataiban a Saha kezéről lecsorgó labdát Smith vágta a léc alá (1-1).

A többi mérkőzésen Patrick Kluivert megszerezte első gólját a Newcastle-ban, az Aston Villa azonban ledöfte a Szarkákat, a Chelsea egy öngóllal és egy tizenegyessel fordított a Southampton ellen, és továbbra is százszázalékos, a magyarok csapatai közül csak a Tottenham nyert, igaz Fülöp Márton nem kapott szerepet. A Crystal Palace a Middlesbrough, a West Bromwich az Everton otthonában szenvedett vereséget, Torghelle Sándor és Király Gábor nem lépett pályára, míg Gera Zoltán az 53. percben lett lecserélve.

A címvédő Arsenal továbbra sem szolgáltat izgalmakat, ezúttal a Norwich pályáján hengereltek az Ágyúsok, természetesen Thierry Henry vezérletével, aki három gólt előkészített, egyet pedig maga vállalt.

Magyar szempontból még érdekes lehet, hogy a másodosztályú Millwall, amely a Ferencváros ellenfele lesz az UEFA-kupában, Dichio góljával 1-0-ra verte a Readinget.

eredmények, 4. forduló
Blackburn Rovers - Manchester United 1-1 (1-0)
gól:
Dickov (17.), illetve Smith (94.)
piros lap: Amoruso (70., Blackburn).

Aston Villa - Newcastle 4-2 (1-2)
gól: Mellberg (4.), C. Cole (53.), Barry (71.), Angel (82.), illetve Kluivert (28.), O'Brien (36.)

Chelsea - Southampton 2-1 (2-1)
gól: Beattie (34., öngól), Lampard (41., 11-esből), illetve Beattie (1.)

Everton - West Bromwich Albion 2-1 (1-1)
gól: Osman (2., 70.), illetve Dobie (7.)

Tottenham - Birmingham 1-0 (1-0)
gól: Defoe (35.)

Middlesbrough - Crystal Palace 2-1 (0-1)
gól: Popovic (51., öngól), Hasselbaink (78.), illetve Johnson (52.)

Manchester City - Charlton 4-0 (2-0)
gól: Anelka (13., 60.), Sinclair (34.), Wright-Phillips (78.)

Norwich City - Arsenal 1-4 (0-3)
gól: Huckerby (50., 11-esből), illetve Reyes (22.), Henry (35.), Pires (40.), Bergkamp (93.)