Vágólapra másolva!
Bár számunkra a Ferencváros prágai vendégjátéka ígérkezik a legfontosabbnak, kedden hat mérkőzésen feszültek egymásnak a csapatok a BL-selejtező harmadik fordulójában, hogy eldőljön kinek jut a húsosfazék, és kinek az Uefa-kupa.

Nézzük a sima meccseket. A belga bajnok Anderlecht minimális, egygólos vereséget szenvedett a Benfica vendégeként, így minden esély megvolt rá, hogy a Constant Vanden Stock stadionban kiharcolja a továbbjutást. A brüsszeliek az elefántcsontparti Aruna Dindane góljaival már kedvezőbb helyzetben voltak, Jesztrovic találata után pedig indulhatott a parti, Trapattoni pedig az Eb után a Benficával is csalódást keltő eredményt ért el.

A Monaco gólfesztivált rendezett odahaza a szlovén Gorica ellen, így összesítésben 9-0-ás összesítéssel léptek át a szlovénokon, igaz a Gorica a 32. perctől, Suler kiállítása miatt 10 emberrel harcolt, nem sok sikerrel.

Az Inter drukkereknek sem kell kardiológiára menni a Basel elleni visszavágó után, a milánóiak idegenben ikszeltek, odahaza pedig a Copa America óta őrületes formában játszó Adriano vezérletével esélyt sem hagytak a svájciaknak. A brazil már az első percben megadta az alaphangot, aztán kiszolgálta Stankovicot, ezzel már 2-0 állt az eredményjelzőn. Sterjovski még felhozta a svájciakat, de jött az Inter dél-amerikai különítménye, és ezzel el is dőlt a párharc.

Deportivo-Shelbourne 3-0. Első ránézésre tükörsimának tűnik, de a spanyolok majdnem 150 percen keresztül nem tudták bevenni a nem éppen világhírű ír gárda hálóját. Persze ez senkit nem érdekel innentől, hiszen Victor és Pandiani azért csak eljutott a Shelbourne kapujáig, a Deportivo pedig a BL főtáblájáig.

A Liverpool sem lehet büszke a teljesítményére, bár Grazból Gerrardnak hála kétfás előnnyel távozhatott a Mersey-parti egylet, az Anfield Roadon Schwarzenegger földijei bizonyultak erősebbnek. Tokic az 55. percben egy szöglet után előbb esernyőt adott Kewellnek majd kapásból Dudek kapujába bombázott. A Vörösök hiába támadtak a Baros-Cisse atomcsatársorral, eredménytelenül próbálkoztak, így bár végül meglett a továbjutás, van mit javulnia Rafa Benitez csapatának.

A játéknap legdrámaibb mérkőzése Tel Avivban zajlott, ahol a Maccabi Haifa a 90. percig a mennyben, de legalábbis a BL-ben érezhette magát, annak ellenére, hogy a 25. perctől eggyel kevesebben játszottak. Az utolsó percben azonban érkezett Brattbakk, és vele együtt a hosszabbítás, ahol a norvégok szereztek újabb két gólt, így a Rosenborg jutott a 32 közé.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Maccabi Haifa (izraeli) - Rosenborg (norvég) 2-3 (0-2, 1-2, 2-2) - hosszabbítás után
gól: Badir (31.), Bocolli (37.), illetve Brattbakk (90.), Braaten (94.), R. Berg (116.)
kiállítva: Ghrayib (Maccabi, 25.)
Továbbjutott: Rosenborg, kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel

Deportivo La Coruna (spanyol) - Shelbourne (ír) 3-0 (0-0)
gól:
Victor (57., 63.), Pandiani (87.)
kiállítva : Moore (Shelbourne, 88.)
Tj.: Deportivo La Coruna, 3-0-ás összesítéssel

Internazionale (olasz) - Basel (svájci) 4-1 (2-0)
gól: Adriano (1., 53.), Stankovic (13.), Recoba (60.), illetve Sterjovski (49.)
Tj.: Internazionale, 5-2-es összesítéssel

FC Liverpool (angol) - Graz AK (osztrák) 0-1 (0-0)
gól:
Tokic (55.)
Tj.: FC Liverpool, 2-1-es összesítéssel

RSC Anderlecht (belga) - Benfica (portugál) 3-0 (1-0)
gól:
Dindane (33., 59.), Jesztrovic (73.)
Tj.: RSC Anderlecht, 3-1-es összesítéssel

AS Monaco (francia) - Nova Gorica (szlovén) 6-0 (3-0)
gól:
Chevanton (18.), Bernardi (32.), Fakiri (42.), Kallon (47.), Farnerud (67.), Adebayor (84., 11-esből)
kiállítva: Suler (Gorica, 32.)
Tj.: AS Monaco, kettős győzelemmel, 9-0-ás összesítéssel