Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a délutáni taktikai értekezlet után kihirdette kezdőcsapatát a glasgow-i Hampden Parkban sorra kerülő, skótok elleni barátságos mérkőzésre. A skótok némiképp tartalékos csapattal lépnek pályára.

A magyarok a Király Gábor - Juhász Roland, Stark Péter, Tóth András - Bodnár László, Fehér Csaba, Molnár Balázs, Huszti Szabolcs - Simek Péter, Gera Zoltán - Torghelle Sándor összeállításban futnak ki a pályára a közép-európai idő szerint 21 órakor kezdődő találkozón. Mindez azt jelenti, hogy az immáron Angliában edződő Király, Gera, Torghelle trió egyaránt lehetőséget kap a bizonyításra, míg Stark Pétert egy esetleges jó szereplés esetén a Nottingham Forest szerződtetheti - akár közvetlenül a meccs után. A negyedik angliai magyar légiós, Fülöp Márton (Tottenham) a skótok U21-es csapata ellen bizonyíthat.

Szerdán délelőtt a skót élvonalból idén kiesett Partick Thirstle pályáján vezényelt edzést Lothar Matthäus a magyar keret tagjainak. A tréning programjában bemelegítés és "cicázás" szerepelt, s a gyakorlatokat zuhogó esőben kellett végrehajtania a labdarúgóknak. Az eső azonban nem veszélyezteti az esti meccset, hiszen a Hampden Park gyepe ragyogó minőségű. A másodosztályú klub kicsiny múzeumában egyébként magyar vonatkozású relikviát is őriznek a 70-es évekből, a brit csapat ekkor játszott ugyanis a Honvéddal a nemzetközi porondon.

A skótoktól több meghatározó játékos is hiányozni fog, úgymint Christian Dailly, Steven Caldwell, Jackie McNamara és Paul Dickov. Barry Ferguson viszont visszatért a csapatba, legutóbb tavaly novemberben lépett pályára a válogatottban a Blackburn középpályása, aki decemberben súlyos sérülést szenvedett. Gary Naysmith szintén hosszú idő után került bevethető állapotba.

A fiatal James McFaddentől sokat várnak a skótok, a támadó eddigi 13 válogatottbeli meccsén 4 gólt lőtt, míg a Wolves színeiben idén már két találatot jegyzett három összecsapáson. A skótok minden valószínűség szerint a Marshall - Caldwell, Pressley, Webster, Naysmith, Fletcher, Holt, Ferguson, Quashie, Miller, McFadden csapattal futnak ki a mieink ellen.

A hazaiak leginkább a Crystal Palace-ban szombaton bemutatkozott Torghelle Sándortól tartanak, aki a braziloknak egy, a németeknek pedig két gólt lőtt idén tavasszal. Kapitányunk, Lothar Matthäus nem titkolja: győzni szeretne csapatával a némiképp tartalékos skót válogatott otthonában.