Vágólapra másolva!
A magyar játékosok többsége nem kedveli túlzottan a brit futballstílust, Huszti Szabolcs azonban nem tartozik közéjük. A Ferencváros fiatal középpályása kedveli a szigetországi harcmodort, s az [origo]-nak azt is elmondta, hogy győzni megy Skóciába.

- Milyen a hangulat a magyar keretben? Mennyire tartanak a játékosok a szokatlan brit stílustól? - kérdeztük Husztit.
- Senkiben sincs félsz, egységesek vagyunk, a németországi győzelem óta pedig az önbizalmunk is megnőtt. Speciel én kifejezetten szeretem az angol focit, ősidők óta a Chelsea a kedvencem.

- Mitől lett a szigetországi futball híve?
- A sportágat körülvevő légkörtől, valamint az angol, vagy skót bajnokságban szereplő játékosok kőkemény, mégis sportszerű, alattomos szabálytalanságoktól mentes játékától. Valami hasonlót várok a skóciai mérkőzéstől is, no meg természetesen győzelmet, meggyőződésem, hogy csapatunk képes Glasgow-ban is nyerni.

- Mekkora motivációt jelent majd, hogy több menedzser is a helyszínen tekinti meg a találkozót?
- Ez is fontos számunkra, jóllehet játék közben erre senki sem gondol. Tudjuk, hogy Lothar Matthäus számára sem közömbös az eredmény, mivel a skótok kapitánya, Berti Vogts, annak idején edzője volt a német válogatottnál. Sokat jelenthet az is, hogy Gera Zoli, Torghelle Sanyi és Király Gabi is belekóstolhatott az angol bajnokság légkörébe, ráadásul a keretünkben több rutinos játékos található.

A magyar válogatott kedden, a déli órákban repül Glaswgow-ba, ahol Lothar Matthäus este, a szerdai mérkőzés helyszínén, a Hampden Parkban tart edzést. A küldöttséghez Skóciában csatlakozik a sérült Kenesei Krisztián helyére behívott Kovács Péter, aki a norvég Viking Stavangerhez igazolt tavasszal.

Bánki József

[origo]