Vágólapra másolva!
Kenesei Krisztián részleges izomszakadást szenvedett a jobb vádlijában a magyar labdarúgó-válogatott hétfő délelőtti edzésén, ezért Lothar Matthäus szövetségi kapitány utólag behívta a szerdai, skótok elleni barátságos mérkőzésre készülő keretbe a norvég Viking Stavanger támadóját, Kovács Pétert.

A Guan Peking csatára várhatóan négy-hat hétig nem léphet pályára, így minden bizonnyal kénytelen lesz kihagyni a magyar csapat első és második (Horvátország - szeptember 4., Izland - szeptember 8.) világbajnoki selejtezőjét.

A margitszigeti MAC-pályán tartott tréningen elsősorban taktikai elemeket - keresztlabdák, sokpasszos gyors játék - gyakoroltak a játékosok.

Kovács, aki Matthäus irányítása alatt korábban csak a februári, ciprusi tornán jutott szóhoz, jó formában van, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a hétvégi kupamérkőzésen mesterhármast ért el egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. A Norvégiában légióskodó futballista kedden, Glasgow-ban csatlakozik a kerethez.

A szintén Skócia ellen készülő U21-es válogatott kerete is változott, ugyanis a hétvégi bajnokin megsérült Józsi György (ZTE) helyére Tőzsér Dánielt (FTC) hívta be Róth Antal szövetségi edző. A csapat szerdán Dunaújvárosban 18 órától fogadja a szigetországiakat.