Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2004. augusztus 9-15.)

A francia és a német pontvadászat után az angol bajnokság is megkezdődött a hét végén, de érdekes módon álomcsapatunkba csak egy Premiership-gárda tudott játékost delegálni. A prímet inkább az olimpián szereplő focisták viszik, az athéni tornáról hárman szerepelnek e heti világválogatottunkban.
Richard Golz (német, SC Freiburg): A freiburgi együttes nem akármilyen sorozatot szakított meg a hét végén, a csapat ugyanis közel három év után tudtak ismét idegenben meccset nyerni a Bundesligában. A Wolfsburg elleni 1-0-s diadal egyik fő letéteményese a veterán kapus, Golz volt, aki pazar teljesítménnyel ünnepelte 150. bajnokiját a Freiburg színeiben.
Maicon (brazil, AS Monaco): Didier Deschamps együttese egyelőre az új szezonban is remekel: a múlt héten például mindkét mérkőzését megnyerte. A BL selejtezőjében a HIT Nova Gorica ellen idegenben nyert a gárda 3-0-ra, majd a bajnokságban az Istres ellen gyűjtötték be a három pontot. Utóbbi találkozón a nyáron igazolt brazil jobbhátvéd, Maicon is betalált, de a bekk nem csak ezzel emelkedett ki a mezőnyből.René Bolf (cseh, AJ Auxerre): A francia gárda a nyáron két válogatott középhátvédtől is megvált Mexes és Boumsong személyében, de a helyükre érkező cseh Bolf már a második mérkőzésén feledtette őket. A Rennes ellen ő volt a mezőny legjobbja, és védőmunkája ellátása mellett még két gólt is szerzett.Juan (brazil, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriaknak a múlt héten két meccsen kellett pályára lépniük: a BL selejtezőjében a cseh Baník Ostrava, a bajnokságban pedig a Bochum ellen. Előbbi találkozót 5-0-ra nyerte meg gárda, Juan itt maga is betalált, a Bochum ellen pedig idegenben sikerült pontot szerezni - a brazil hátvéd ehhez gólpasszal járult hozzá.Niclas Jensen (dán, Borussia Dortmund): A dortmundiak a rosszul sikerült szezonkezdet után a második játéknapon javítottak, hiszen a Mönchengladbach ellen idegenben sikerült nyerniük. A 3-2-es diadalból a dán balhátvéd, Jensen is góllal vette ki a részét, de ezen kívül is többször csatlakozott a támadásokhoz a bal oldalon.
Ahmad Elrich (Ausztrália): Az auszik egyelőre jól szerepelnek az ötkarikás játékokon, hiszen két meccs után négy ponttal rendelkeznek. Elrich már Tunézia elleni 1-1-es mérkőzésen is a mezőny egyik legjobbja volt, gólpasszt adott Aloisinak, majd a szerbek elleni gólzáporos győzelemnél két gólt is magára vállalt, a megszokott gólpassz mellett.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): Michael Owen eladása sokként érte a Liverpool drukkereit, és a Vörösök fő idolja így a középpályás Gerrard lett, aki a múlt héten megmutatta, hogy miért számít nélkülözhetetlennek a csapatnál. A Tottenham elleni bajnokin ugyan nem villogott (bár egy tizenegyest így is kiharcolhatott volna), de a hétközi, Grazer AK elleni BL-selejtezőt egymaga döntötte el két góljával.Jay-Jay Okocha (nigériai, Bolton Wanderers): A Bolton gárdája lassan az öregedő világklasszisok gyűjtőhelyévé válik, és a prímet a nigériai Okocha viszi, aki első számú közönségkedvencnek számít a klubnak. A játékmester a hét végén a Charlton elleni bajnokin alaposan kitett magáért, kétszer is betalált, és egészen ellenállhatatlanul futballozott.Mohammed Kallon (Sierra Leone-i, AS Monaco): A nagyhercegség csapata papíron alaposan meggyengült a nyáron, de minden egyes távozó helyére jött egy új szerzemény, aki eddig remekül megállja a helyét. Az Intertól kölcsönvett Kallon például a múlt héten háromszor is betalált: kétszer a HIT Nova Gorica elleni BL-selejtezőn, egyszer pedig a hét végi, Istres elleni bajnokin.
Carlos Tévez (Argentína): A gauchók eddig esélyeshez méltóan szerepelnek az ötkarikás játékokon, hiszen első két csoportmeccsük megnyerésével elsőként kvalifikálták magukat a legjobb négy közé. Különösen Téveznek megy nagyon jól a játék, a Boca Juniors focistája a szerbek ellen kétszer, Tunézia ellen pedig egyszer volt eredményes.Emad Mohammed (Irak): Az olimpiai torna legnagyobb meglepetését az irakiak okozták azzal, hogy már két forduló után bejutottak a legjobb nyolc közé. Emad Mohammed mindkét mérkőzésen betalált, és a portugálok ellen ezen kívül még két gólpasszt is adott.