Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetőinek nem sikerült megállapodnia az Arsenallal Patrick Vieira vételáráról, így a francia középpályás helyett az FC Liverpool csatára, Michael Owen lesz a spanyol futballklub idei "galacticója".

A londoni együttes nem fogadta el a Real utolsó, 33 millió eurós ajánlatát a világ- és Európa-bajnok klasszisért, ugyanis 37,5 milliót akart kapni csapatkapitányáért. Így a madridiak végül letettek Vieira megszerzéséről, s az angol válogatott támadója lett az új célpontjuk.

Owen péntek este már meg is érkezett Madridba, ahol először át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd ezután akár már alá is írhat José Antonio Camacho együtteséhez. A Marca spanyol rádióállomás úgy tudja, a 2001-ben aranylabdás csillag vételára nyolcmillió font volt, s cserébe még a középpályás Antonio Nunez is Liverpoolba költözik Owen állítólag négy plusz egy éves szerződést köt a királyi gárdával, s idényenként 5 millió euró lesz a fizetése.

"Michaelt már csak 14 hónapig kötné szerződés a klubhoz, ráadásul az ő posztjára három tehetséges labdarúgónk is van. Sajnálom, de nélküle is fényes jövő áll a gárda előtt" - erősítette meg az értesülést Rafael Benitez, a Liverpool spanyol szakvezetője.