Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a Ferencváros 1-0-ra verte a cseh Sparta Prahát, és így kedvező helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. 

BL-selejtező, 3. forduló:
FTC - Sparta Praha 1-0
Üllői út, 10 ezer néző
vezeti: Meyer (német)
FTC: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Gyepes - Balog, Rósa, Kapic, Huszti - Zavadszky (Penksa, 76.), Leandro (Tőzsér, 60.) - Vagner (Bajevszki, 65.).
Sparta Praha: Blazek - Petras, Kovac, Homola, Cech - Poborsky, Sivok, Zelenka (Simak, 70.), Michalik (Rezek, 85.) - Jun (Meduna, 57.), Pacanda.
gól: Vagner (26.)
sárga lap: Vagner (26.), Lipcsei (75.), illetve Kovac (27.), Homola (90.)

Viszonylag csendesen indult a mérkőzés, óvatosan kezdtek a csapatok, a 8. percben jegyezhettük fel az első helyzetecskét, Zavadszky nyargalt el a bal oldalon, de beadásáról lemaradtak a középen érkezők. Két perccel később Poborsky akciózott a jobbszélen, majd középre adott, de Szűcs a léc fölé paskolta a labdát. Az első negyedórát látva az kiderült, hogy mindkét gárda a másik hibájára várt, és a szilárd védekezést tartotta elsődleges feladatának.

Aztán a huszonhatodik percben a csehek hibáztak, Homola elvétette Balogh bedobását, így Vagner egyedül tört kapura, és egy lövőcsel után jobbal a bal sarokba helyezett, megvolt a hőn áhított vezetés. A gól után rákapcsoltak a vendégek, de továbbra sem veszélyeztették Szűcs kapuját. 5 perccel a félidő vége előtt Rósa szabadrúgása után Vagner fejelt középre, ahol Kapic bólintott, de a labda a lécen landolt. Az első félidő után megérdemelten vezetett a magyar bajnok, hiszen egyetlen helyzetét kihasználta, hátul pedig jól zárt a védelem, a csehek többet birtokolták a labdát, de szinte semmit nem mutattak támadásban.

A második játékrész elején Huszti találta telibe a reklámtáblákat szabadrúgásból, majd gólt szereztek a csehek, igaz lesről, bár közel sem biztos, hogy jól ítélt Meyer, mindenesetre a Fradi hívei nem szomorkodtak. Aztán a csereként beálló Tőzsér kishíján góllal mutatkozott be, szabadrúgása megcsúszott egy Sparta védő fenekén, és végül a bal kapufa mellett gurult el. Szűcsnek a hatvanötödik minutumban kellett először bizonyítania tudását, cseh korner után óriási bravúrral paskolta ki Zelenka fejesét a léc alól.

László Csaba jól cserélt, Tőzsér a védekezés mellett jól osztogatott, Bajevszki pedig sokat mozogva többször is zavarba hozta a Sparta védelmét. A nyolcvanadik percben Vukmir szólózott, majd jól adott középre, de Gyepes fejese fél méterrel fölé szállt. A ráadás utolsó másodperceiben Tőzsér végzett el szabadrúgást 25 méterről, és ballábas löketét hihetetlen bravúrral védte ki Blazek, gyönyörű jelenet volt. A szöglet után Meyer lefújta a meccset, győzött a Ferencváros, és ezzel egygólos előnnyel várhatja a visszavágót, és ha idegenben is képes lesz hasonlóan hatékonyan megszűrni a csehek támadásait, akkor megismételheti 1995-ös sikerét.