Vágólapra másolva!
Szerda reggel elrepül a lengyelországi Wronkiba a Budapest Honvéd együttese, este már a másnapi UEFA-kupa mérkőzés helyszínén tréningeznek Gálhidi György fiai. A Honvéd vezetőedzője az indulás előtt elárulta, keveset tud az Amica Wronki csapatáról, azt viszont örömmel újságolta, hogy az új szerzemények közül Stamenic és Herczeg Miklós a kezdőcsapatban kap helyet.

- A jelenlegi kispesti együttes súlyos vereségbe is beleszaladhat Wronkiban, de akár győzelemmel felérő döntetlennel is távozhat Lengyelországból - "támadtuk le" Gálhidi Györgyöt.
- Ezt magam is így érzem. Ellenfelünk a legutóbbi idényben harmadik helyen végzett a bajnokságban, a nemzetközi kupákban is vitézkedett, vagyis igen kemény kilencven perc vár ránk. Ugyanakkor, ahogy hallom, tavaly óta alaposan átalakult a csapat, sok fiatal futballistát építettek be a kezdőtizenegybe, akik közül többen a válogatott keret közelében vannak, csakúgy, mint nálunk Vadócz Krisztián. Sajnos, nem sokat tudok csütörtöki ellenfelünkről, egyelőre kazettán sem láttam egyetlen meccsüket sem, ettől függetlenül igyekszünk majd minél több információt begyűjteni róluk a hátralévő rövid időben.

- A döntetlennel már elégedett lenne?
- Látatlanban elfogadnám ezt az eredményt. Biztonsági játékra és kontratámadásokra törekszünk, megpróbáljuk kihúzni iksszel, jó lenne, ha gólt sem kapnánk. Így jó esélyekkel várhatnánk a visszavágót.

Az összeállítással kapcsolatban Gálhidi György kijelentette: "A tervezett csapatból egyedül Drobnjak sérült, amennyiben csütörtökig nem épül fel, egy csatárral játszunk. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy az újonnan szerződtetett játékosokra már számíthatok, s közülük Stamenic és Herczeg Miklós a kezdőcsapatban kap helyet." A mérkőzésre csütörtök este 20 órakor kerül sor, a tervek szerint a Honvédot mintegy 500 kispesti szurkoló kíséri el Lengyelországba.

Három mérkőzést már kedden lejátszottak az UEFA-kupa-selejtező második fordulójában.

selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:
SV Pasching (osztrák) - Zenit Szanktpetyerszburg (orosz) 3-1 (2-1)
gól: Glieder (16. és 85., mindkettő 11-esből), Mayrleb (35.), illetve Kafkasz (10.)

Buducnost Banatski Dvor (szerb-montenegrói) - Maribor (szlovén) 1-2 (1-1)
gól:
Milosevic (23., 11-esből), illetve Bersnjak (38.), Teinovic (75.)

Omonia Nicosia (ciprusi) - CSZKA Szófia (bolgár) 1-1 (0-0)
gól: Koslej (56.), illetve Mujiri (76.)

UEFA-Intertotó-kupa, döntő, első mérkőzések:
Lille (francia) - Uniao Leiria (portugál) 0-0

Schalke 04 (német) - Slovan Liberec (cseh) 2-1 (2-0)
gól:
Aílton (26.), Asamoah (42.), illetve Zapotocny (75.)

Villarreal (spanyol) - Atlético Madrid (spanyol) 2-0 (0-0)
gól: Roger (54.), Gonzalo (76.)

A visszavágókra augusztus 24-én kerül sor. A győztesek felkerülnek az UEFA-kupa főtáblájára.

Bánki József