Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője szombatig adott határidőt a csapatkapitány Patrick Vieirának, hogy eldöntse: marad Londonban vagy a Real Madridhoz szerződik. Wenger egész nyáron kitartott amellett, hogy a középpályás mindenképpen az Ágyúsoknál kezdi a következő szezont, most azonban úgy tűnik, a szakember kezd beletörődni a 28 éves játékos távozásába. 

"Nem tudom, mi lesz, de látok bizonyos jeleket" - nyilatkozta Wenger a BBC-nek. "Mi nem pénzt szeretnénk, azt szeretnénk, ha Vieira nálunk maradna, de ha menni akar, nyitva áll az ajtó előtte."

Az előző hét egyes sajtóértesülései alapján sokan már tényként kezelték, hogy Vieira már meg is állapodott a Real Madriddal, amely - részint mert égető szüksége van egy védekező játékosra a középpályán, részint mert az ígéretek ellenére idén még nem sikerült igazi világklasszist igazolnia - természetesen minden követ megmozgat a francia megszerzéséért.

Vieria egyelőre nem hajlandó tájékoztatni a közvéleményt szándékairól, a vasárnapi Szuperkupa-döntőn - állítólag combsérülés miatt - mindenesetre nem lépett pályára az Arsenalban. Ennek ellenére szinte csak róla kérdezgették Wengert a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

"Olyan játékosokat akarok a csapatomban látni, akik teljes odaadással szolgálják a klubot" - válaszolt kissé rezignáltan a vezetőedző. "Ez a félig még itt, félig már ott viselkedés senkinek sem jó, ezért szombatig egyértelmű választ várok Vieirától a kérdésre: megy vagy marad? Tudnom kell, számíthatok-e rá. Lehet, hogy Spanyolországban csak szeptemberben kezdődik a bajnokság, nálunk viszont már a jövő héten, és számomra egyáltalán nem mellékes, ki lesz a csapatom kapitánya."

Wenger hozzátette: elismerik, hogy Vieirának nyolc év alatt nagy érdemei voltak az Arsenal sikereiben, ezért nem gördítenek akadályt az útjába, ha Madridban szeretne futballozni.

A sajtótájékoztatóról való beszámolók szerint Wenger érezhetően belefáradt az egész nyáron átívelő átigazolási szappanoperába, mely során több ízben is biztosította az Arsenal szurkolóit: Vieira nem megy sehová.