Vágólapra másolva!
Őrült melegben őrült meccset játszott Győrben a Ferencváros, s bár a címvédő már 4-0-ra is vezetett, a végén az ETO akár egyenlíthetett volna. Vincze Ottó büntetőjét azonban a 75. percben Szűcs Lajos hárította. Reszeli Soós István, a győriek szakvezetője szerint az eset után a ferencvárosi kapust akár ki is lehetett volna állítani.

Vasárnap, a 31. születésnapját ünnepelte a büntető hárításával és a 4-2-es sikerrel Szűcs Lajos, az FTC kapusa, aki a következőket mondta: "A győri tizenegyes abszolút jogos volt, nem úgy, mint a Tirana elleni. Kiállítást viszont semmiképpen sem ért az elkésett mozdulatom, mert nem volt szándékos a szabálytalanság. Szerencsére ezt a játékvezető is látta, ezért nem büntetett lappal. Vasárnap ünnepeltem a születésnapomat, így ki másnak ajánlhatnám ezt a győzelmet, mint édesanyámnak, nélküle ugyanis semmit sem érhettem volna el az életben."

"Örülök a győzelemnek és annak is, hogy újabb tizenegyest sikerült kivédenem, ráadásul ezzel javítottam a hibámat, mivel a büntetőt egyértelműen én hoztam össze. A második félidőben érthetetlenül visszaestünk, és ez több mint bosszantó. Nem szabad ennyire megelégednünk a vezetéssel, meg kell tanulnunk kilencven percen keresztül koncentrálni, azaz az utolsó pillanatig hajtani kell, és annyi gólt kell lőni, amennyi a zsákba belefér. A Sparta ellen csak az első félidei játékunkkal van esélyünk."

Vincze Ottónak nagy szerepe volt a Győr második félidei feltámadásában, ugyanakkor elhibázta a tizenegyest, amiről ezt mondta: "Sajnos hiába mutattam be az ellenkező oldalt, a rúgás előtt nem volt fenn a fejem, így nem láttam, hogy Szűcs Lajos is abba az irányba vetődik, ahová lőni akartam a labdát. Pedig nagyon koncentráltam, mert tudtam, hogy Szűcs remekül védi a büntetőt, az meg külön bosszant, hogy ha belövöm a tizenegyest, akár egyenlíthettünk volna. Azért a második félidő alapján bízom abban, hogy idén jó csapata lesz az ETO-nak, mivel a jelek szerint erőnlétileg rendben van a társaság."

A Győr a hét végén Debrecenbe látogat, míg a Fradi a DVTK-t fogadja, igaz, a zöldekre addig még szerdán, a Sparta Praha elleni Bajnokok Ligája selejtező első, Üllői úti fellépése is vár.

Bánki József