Vágólapra másolva!
Sokan felkapták a fejüket, amikor a Skócia ellen készülő bővebb keretben nem találták Lőw Zsolt nevét. A Bundesliga II-ben szereplő Energie Cottbus védő-középpályása szintén meglepődött, ám némileg megnyugodott, amikor az [origo]-tól megtudta, hogy mégiscsak készülhet a skótok elleni augusztus 18-i fellépésre.

Mivel a Lothar Matthäus által megadott, hivatalosan megjelent keretben magunk sem találtuk Lőw nevét, felhívtuk Hrutka Jánost, a magyar válogatott menedzserét, aki közölte: "Valami tévedés történhetett, hiszen Lőw egyértelműen a keret tagja, ezt Matthäusszal már korábban megbeszéltük." Hrutka szavait tolmácsoltuk Lőwnek, akinek szívéről nagy kő esett le.

"Tudom, hogy a kapitány szíve-joga, kiket hív meg a válogatottba, de azért nagyon rossz volt ez a bizonytalanság. Legalább ötvenen hívtak már a keret nyilvánosságra kerülése óta, s nekik sem tudtam konkrétummal szolgálni, most viszont szerencsére tisztázódott az ügy." Lőw beszélt a hétvégi bajnoki fordulóról is.

"Elégedettek vagyunk a Kölnben elcsípett egy ponttal, hiszen nem sok csapat ússza majd meg ott vereség nélkül. Tökölit a hajrában cserélték be, mivel nemrég épült fel a sérüléséből, pályára lépésekor egyből figyelmeztettem a társaimat, vigyázzanak rá, mert veszélyes csatár. Persze, Töki sem hazudtolta meg önmagát, hiszen egy kacsintás kíséretében rögtön a becserélését követően kedélyesen nekem szaladt hátulról. Nevetve szóltam is a játékvezetőnek, hogy azért ez megér egy sárga lapot, ám a bíró vette a lapot: mármint nem elő, hiszen tudta, hogy mindketten magyarok vagyunk, így kedélyesen legyintett egyet. Egyébként szenzációs hangulatban játszhattunk Kölnben, negyvenháromezer néző látta a meccset, s bár nagyon messze még a bajnokság vége, szerintem az 1. FC Köln és mi is harcban leszünk a feljutásért."

Bánki József