Vágólapra másolva!
A Pécs elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnoki szezont a ZTE, amelynek vezetőedzője, Gellei Imre a tavalyinál sikerre éhesebb, ambiciózusabb csapatra számít. Az egykori szövetségi kapitány elmondta, többek között sokat vár a Slavia Praha együttesétől visszatért Józsi György játékától.

- A tavalyihoz képest mennyivel számíthatnak jobb ZTE-re a zalai szurkolók?
- Szeretnénk, ha játékban és eredményességben is jócskán felülmúlnánk a tavalyi szezont, de természetesen majd csak a meccseken derül ki, mennyire reális a várakozásunk. Az azonban biztos, hogy a tavalyinál sikerre éhesebb, ambiciózusabb csapatot láthat majd a lelkes zalai szurkolótábor.

- Mindezt mire alapozza?
- A játékosok felkészülés során tanúsított hozzáállásán, továbbá olyan apróságokon, hogy például Darko Ljubojevics több lehetőséghez juthat, mint tavaly, amikor Vincze Ottó árnyékában kevesebbet játszott. Egyébként Vincze Ottó játékintelligenciáján felesleges lenne vitatkozni, mint ahogy Egressy Gábor képességei is jók, feltehetően a klubváltás mindkettőjük jövőjére jó hatással lesz. Molnár Balázs Törökországba szerződése érzékeny veszteség számunkra, ellenben Józsi György visszatérése nagy örömünkre szolgál, hiszen a fiatal futballista játékkészsége átlagon felüli, akárcsak a Ferencvárostól érkezett ifjú Sellei Andrásé is, aki a jövő embere lehet. Józsi Gyuritól. sokat várok, mint ahogy a rutinos játékosoktól is, például Sebők Vilmostól és Sebők Józseftől. Ráadásul versenyhelyzet van a csapaton belül, ez is bizakodásra ad okot.

- A Pécs elleni kezdőcsapatot már meg tudná adni?
- Pillanatnyilag még nem tenném, mivel Kocsárdi eltiltás, az MTK-tól igazolt Janjics sérülés miatt nem játszhat, és egyelőre nem döntöttem el, kik helyettesítik őket. Ettől függetlenül bizakodva várjuk a Pécs elleni nyitányt, jóllehet tudjuk jól, az első bajnoki mérkőzés mindenki számára mindenkor háromesélyes.

- A szurkolók továbbra is kitartanak a csapat mellett?
- Örömünkre igen. Az előkészületi mérkőzéseken rendre ezerötszáz néző előtt játszottunk. Állandóan érezzük, hogy a megye első számú csapata vagyunk, ennek megfelelő a játékosok népszerűsége, igaz az elvárás is.

- A klub anyagi helyzet milyen befolyással lehet a szereplésre?
- Ez ügyben sehol sem rózsás a helyzet. Vagyis a klub gazdasági helyzetétől függetleníteni kell magunkat, s amennyiben mindenki megkapja a szerződésben kialkudott pénzét, nekünk nem marad más hátra, mint a játékra koncentrálni.

Bánki József