Vágólapra másolva!
Az SK Tirana ellen összecsapáson még nem léphet ugyan pályára, de a szezon során még sok örömet szerezhet a szurkolóknak a Ferencváros labdarúgócsapatának három új szerzeménye. A magyar bajnok ugyanis szerződtette Tőzsér Dánielt, Aleksandar Bajevszkit és Robert Vagnert, akiket sajtótájékoztató keretében mutattak be.

A Ferencváros kedden délután hivatalosan is bemutatta azokat a labdarúgókat, akik a nyári átigazolási időszak során kötöttek szerződést a klubbal. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a csapat támogatói szerződést kötött a W1 Autó-val.

A már korábban a Ferencvárossal készülő Huszti Szabolcs, Zavadszky Gábor és Berki Krisztián után ezúttal Tőzsér Dániel, Aleksandar Bajevszki és Robert Vagner csatlakozott a kerethez. A 19 éves Tőzsér Dániel a Galatasaray csapatától érkezett, és 2006. június 30-ig írt alá szerződést.

A 25 éves macedón válogatott Bajevski eddig négy alkalommal játszott hazája válogatottjában, és egy gólt szerzett. A támadó korábban két éven át a macedón U21-es csapat kapitánya volt. A cseh Robert Vagner az Energie Cottbus csapatától érkezett. A 30 éves játékos Bajevskihoz hasonlóan két évre kötelezte el magát a Ferencvároshoz.

"A tavalyi szezonom Cottbusban nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, hiszen sokáig sérüléssel bajlódtam, így aztán huszonhat mérkőzésen mindössze három gólig jutottam. Most viszont már teljesen egészséges vagyok, az orvosi vizsgálat után pedig alá is írtam a szerződésemet a Ferencvároshoz" - nyilatkozta a kétszeres cseh válogatott.

Kérdésünkre, vajon korábbi klubjából, Újpestről megkeresték-e, Vagner igennel felelt. "Néhány hete valóban felhívtak az újpesti vezetők, ám amikor az anyagiak kerültek szóba, jelezték, nincs annyi pénzük, hogy visszavásároljanak." Arról pedig, hogy korábban mennyire ismerte új csapatát, a Ferencvárost a cseh csatár így felelt: "Tudom, hogy népszerű klubról van szó, s hogy itt az első, esetleg a második hely lehet csak elfogadható."

A három labdarúgó az FK Tirana elleni BL-visszavágón ugyan még nem lép pályára (az UEFA szabályai ugyanis előírják, hogy legalább nyolc napja a klub igazolt futballistájának kell lennie valakinek, hogy a BL-ben játszhasson), de az együttes így is gőzerővel készül a szerda este, 20 órakor kezdődő összecsapásra. A továbblépésre minden esélye meg van a zöldeknek, hiszen az egy héttel korábbi tiranai első mérkőzést remek hajrával 3-2-re megnyerte, így számára az Üllői úton még akár egy 2-1-es vereség is sikert érne.

"Csak ismételni tudom, számunkra ez lesz az év mérkőzése. Továbbjutás esetén ugyanis minimum hat nemzetközi mérkőzés várna a csapatra, ami bevételi szempontból nem közömbös a klub számára. A Tirana ellen valószínűleg továbbra is a háromvédős formációt alkalmazzuk, azt viszont még nem döntöttem el, hogy Lipcsei a védelem közepén, vagy a középpályán kap szerepet. Előnyünk ellenére nagyon számítunk lelkes szurkolóink támogatására is, velük ugyanis lényegesen könnyebb lesz kivívni a továbbjutást. Szerda délelőtt tartunk még egy átmozgató tréninget, majd együtt maradunk az esti mérkőzésig. A siker azért is fontos lenne a csapat számára, mert jelenleg kissé feszültnek érzem a játékosokat, gyakran félnek a hibázástól. Talán az albánok elleni győzelemmel oldódnának a görcsök" - mondta László Csaba vezetőedző.

A találkozóra szerdán 20 órakor kerül sor az Üllői úti stadionban. A mérkőzés játékvezetője a skót Charles Joseph Richmond lesz.

Bánki József