Vágólapra másolva!
Két válogatott csatárral erősödhet a Ferencváros: a cseh Robert Vagner és a macedón Alekszandar Bajevszki hétfőn az Üllői útra érkezik, ahol aláírhatja szerződését. Furulyás János, az FTC elnöke szerint a két futballista minden bizonnyal a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását.

A cseh Robert Vagner két évvel ezelőtt szerződött Újpestről az akkor még a Bundesliga élvonalában szereplő Energie Cottbushoz, ahonnan most visszatérhet Magyarországra, ám nem a lila-fehérekhez, akik szintén nagyon szerették volna őt megszerezni, hanem az ősi rivális Ferencvároshoz. A macedón válogatott Alakszandar Bajevszki legutóbb Győrben szerepelt, hétfőn azonban ő is az Üllői úton tárgyal Furulyás János klubelnökkel.

"Menedzserén keresztül megtettük az ajánlatunkat Vagnernek" - kezdte Furulyás János, majd hozzátette: "Néhány pontban még finomításra van szükség, ám úgy érzem, hétfőn sikerül megállapodnunk a cseh labdarúgóval. Hasonló a helyzet Bajevszki ügyében, bízom abban, hogy napokon belül ő is csatlakozhat a csapathoz, elvégre ez az utolsó napunk a nemzetközi kupában való nevezésre, azaz, a hét első napján végelegessé válhat a csapat kerete.

Gera eladása, és az érte kapott mintegy 560 millió forint után tehát már futja a Fradinak erősítésre is, ám távozók is akadnak az együttesnél. Károlyi Sándor már Pécsett készül, Thomas Sowunmit a Vasas vinné, míg a két baloldali védő, Kiss György és Szkukalek Igor is mehet, akár kölcsönbe is, mint ahogy a fiatal Szalai Tamásra is klubváltás várhat, meglehet, szintén kölcsönadási szerződéssel.

Bánki József