Vágólapra másolva!

A BL-győztes ellen már nem gálázott a 'Pool

A Bajnokok Ligája-győztes FC Porto is bemutatkozott a a tengerentúlon zajló labdarúgó Bajnokok Világsorozatán, és egygólos győzelmet aratott a Liverpool ellen, amely előző meccsén lefocizta a Celticet.

FC Porto - Liverpool 1-0 (0-0)
gól:
Carlos Alberto (85.)

Az első félidőben Owen révén kétszer is gólt szerezhettek volna az angolok, ám a nem éppen fejjátékáról híres támadó mindkétszer célt tévesztett. A Porto hátsó alakzata többször is bajban volt eleinte, Owen és Cisse kavargatott is rendesen, ám gólt továbbra sem sikerült szerezni.

Aztán magához tért a Porto, és előbb Quaresma találta el a lécet, majd McCarthy hagyott ki egy helyzetet. A Barcelonától érkező Quaresma a második játékrész elején is munkát adott Dudeknek, ám a Liverpool kapusa állta a sarat. Öt perccel a vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Areias szabadrúgása után Henchoz és Whitbread is elvétette a labdát, Jorge Costa középre gurított, Carlos Alberto pedig beterelte a hosszú oldalon.

A Vörösök nem csak a mérkőzést, de Vladimir Smicert is elveszítették egy időre, a cseh támadó ugyanis térdműtéten esett át, ami azt jelenti, hogy Rafa Benitez fél évig nem számíthat rá.

Korábbi eredmények:
Chelsea - Celtic Glasgow (skót) 4-2
Bayern München (német) - Manchester United (angol) 0-0 - büntetőkkel: 4-2
Liverpool (angol) - Celtic Glasgow 5-1
Celtic Glasgow - Manchester United 2-1
Chelsea (angol) - AS Roma (olasz) 3-0