Vágólapra másolva!
Holger Osieck után a második "forró" jelölt is bedobta a törülközőt, nem vállalva a másodedző szerepét a német labdarúgó-válogatott élén.

A sajtó által Osieck keddi visszalépése óta a leginkább esélyes jelöltként emlegetett Ralf Rangnick a Südwest Presse című regionális újság pénteki számában leszögezte: "eddigi pályám során még soha nem voltam másodedző, és nem is akarok az lenni".

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) előző nap mutatta be a nyilvánosságnak a válogatott élére megálmodott hármasfogat két tagját. Jürgen Klinsmann vezetőedzőként, Oliver Bierhoff pedig menedzserként fogja felkészíteni a csapatot a 2006. évi németországi világbajnokságra. Mindketten célul tűzték ki az aranyérem megszerzését. A tapasztalatlan Klinsmannt támogatni hivatott másodedző posztja egyelőre betöltetlen; szakmai körökben a héten Rangnick mellett Jürgen Kohler (őt azóta már "kiszuperálták", mondván, nincs elegendő edzői tapasztalata, hogy segíteni tudja az ezen a téren még zöldfülűbbnek számító Klinsmannt) és Joachim Löw neve hangzott el a legtöbbször. A névsor pénteken egy névvel kurtább lett.

Rangnick az utóbbi években a VfB Stuttgart, majd a Hannover 96 edzőjeként dolgozott a Bundesligában. Az ulmi Südwest Pressében csodálkozásának adott hangot afölött, hogy a korábbi felállást (szövetségi kapitány, szövetségi edző, menedzser) felrúgva a DFB szövetségi edzővé léptette elő Klinsmannt, és már csak "másodedző kerestetik". A Los Angeles Galaxynál végzett munkától eltekintve Klinsmann nem rendelkezik edzői tapasztalattal. Kölnben négy évvel ezelőtt végezte el a DFB szakedzői tanfolyamát.

Felháborodva nyilatkozott az ARD-nek a másodedző keresési "cirkuszról" Uli Hoeness. A Bayern München menedzsere szerint "tíz évvel ezelőtt senkit sem érdekelt, hogy ki a válogatott másodedzője. Ma meg ott tartunk, hogy az esti tv-híradóban vezető hírként tálalják a kérdést, megelőzve az iraki borzalmakat. Ez valahol perverz dolog."