Vágólapra másolva!
Nagy csatában megnyerte ugyan a BL-selejtező 2. fordulójának első mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata, ám a tiranai 3-2-s sikernek akadt negatív oldala is. Az albániai összecsapáson ugyanis megsérült Gera Zoltán és Adem Kapic is, így játékuk kérdéses az augusztus 4-i, Üllői úti visszavágó előtt. A mérkőzés után László Csaba örömét fejezte ki, hogy győzelemmel debütált, míg kollégája, Mirel Josa az elszalasztott lehetőséget siratta.

Kalandos úton hagyta el Tiranát, s érkezett meg az éjszaka Budapestre a Ferencváros labdarúgócsapata. A magyar bajnok a pályán is okozott izgalmakat, hiszen mérsékelt színvonalú összecsapáson jó hajrájának köszönhetően győzött 3-2-re. Magát a játékot értékelni kár, hiszen az idény eleji formával és az ázott pályával is lehetne magyarázni, miért sikeredett gyengébbre a 2004-2005-ös évad első tétmeccse.

Nem véletlen, hogy a szakvezetés is csupán a győzelmet emelte ki pozitívumként, no meg azt a határtalan lelkesedést és kitartást, amely vesztett állásból is győzelmet eredményezett.

"Rendkívül hálásak vagyunk mindannyian azoknak a szurkolóinknak, akik több mint ezer kilométert utaztak azért, hogy láthassák a csapatot, és kiszurkolják a győzelmet. Köszönjük nekik a bíztatást és azt, hogy vesztett helyzetben is a csapat mellett álltak. Nagyon boldog vagyok, hogy első mérkőzésemen sikerült győzelemmel bemutatkoznom a Ferencváros kispadján, de tudom, hogy ez a győzelem csak akkor ér majd valamit, ha mi várhatjuk a következő sorsolást" - nyilatkozta László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője az SK Tirana ellen aratott 3-2-s siker után.

A klub hivatalos honlapján a tréner elmondta, nagyon örül annak, hogy a csapat lélekben nagyon erősnek bizonyult, volt tartása, s vesztett pozícióból is fel tudott állni. "Nemzetközi kupameccsen minden idegenben rúgott gól aranyat ér, és mi ma három gólt tudtunk szerezni, ami döntő lehet" - mondta a szakvezető, hozzátéve, nem szabad elfeledni, hogy az albánok a selejtező első fordulójában szintén kikaptak hazai pályán, ám idegenben, a fehérorosz Gomel vendégeként 2-0-ra nyertek.

A mérkőzés hőse, Huszti Szabolcs is boldogan értékelt, hangsúlyozva, különösen boldog, hogy a válogatottbeli debütáláshoz hasonlóan első nemzetközi kupameccsén is gólt tudott szerezni. "Nagyon készültem arra a napra, amikor visszatérhetek a Ferencvárosba, és boldog vagyok, hogy mindezt gólokkal tudtam emlékezetessé tenni."

Az albánok nem lelkesedtek annyira az eredményért, főleg, hogy percekkel a lefújás előtt még náluk volt az előny. A tiranai sportnapilap, a Sporti Shqiptar címében a kétgólos Mukajt éltette, s a hazai kudarcot siratta: "Mbrëmja e Mukës dhe humbja e Tiranës", azaz "Mukaj éjszakája, a Tirana veresége".

"A pályán mutatott játékunk alapján nem veszítettük el az összecsapást, viszont két buta hibánk két vendéggólt eredményezett. Nyernünk kellett volna, de még a döntetlent is megérdemeltük, ám a szerencse nem állt mellénk. A büntetőt nem elemzem inkább. Hibáztam, nem adtam megfelelő instrukciókat, hiszen agresszívabban kellett volna támadnunk, helyettünk megtette ezt az ellenfél. Az eredmény ismeretében már nem mi vagyunk a továbbjutás favoritjai, bár Budapestre is futballozni utazunk el. Köszönöm játékosaimnak a mutatott teljesítményt és a kék-fehér szurkolóinknak a biztatást" - nyilatkozta Mirel Josa vezetőedző a lapnak.

Az augusztus 4-i visszavágó előtt rossz hír, hogy a lecserélt Gera Zoltán mellett Adem Kapic is megsérült, így kérdéses, játszhat-e az Üllői úti találkozón. A mérkőzést egyébként skót játékvezető, Charles Joseph Richmond vezeti majd, akivel eddig nem volt szerencséje a magyaroknak: ő vezette ugyanis az U17-es Európa-bajnokságon a magyar-spanyol meccset, amelyen fiataljaink 6-1-re kikaptak.