Vágólapra másolva!
Rajongók hada fogadta a repülőtéren a Tokióba érkező Real Madrid labdarúgóit. A spanyol sztárcsapat a bajnokság, valamint a Bajnokok Ligája selejtezője előtt több felkészülési mérkőzést játszik az ázsiai országban.

"Valahányszor Japánba érkezünk, olyan mintha hazajönnék. Rendkívül kedvesek az emberek, és a mérkőzéseken is óriási buzdítást kapunk" - mondta Raúl, a madridiak csapatkapitánya.

Az egyhetes felkészülés alatt a Real Madrid a japán J-League-ben szereplő JEF United Ichihara és Tokyo Verde 1969 ellen lép pályára. Ugyan pontos adatok nincsenek arról, hogy mennyiért vállalták el a spanyolok a túrát, de sajtóértesülések szerint közel 14 millió euróval gazdagodik a klub.

A spanyol klub egyébként hivatalosan is bejelentette, hogy a klub szeretné leigazolni
Patrick Vieirát, az Arsenal francia labdarúgóját. "Nagyszerű játékosról van szó, aki hasznos tagja lehet az együttesnek. A tárgyalásokat még nem kezdtük el, hiszen ez egy hosszú folyamat lesz" - mondta Emilio Butragueno, a madridiak sportigazgatója.

A 28 éves válogatott középpályást nehéz lesz elcsábítani, hiszen éppen a napokban közölte, hogy nem akar távozni Londonból. A Real Madrid az átigazolási szezonban még csak Walter Samuelt, az AS Roma argentin védőjét szerezte meg.

Spanyol lapértesülések szerint a nagy rivális Barcelona leigazolja José Edmilsont, az Olympique Lyon brazil világbajnokát. A helyi média úgy tudja, hogy a katalán klub nyolc-, esetleg tízmillió eurót fizetne a klasszis védőért. Edmilson a tervek szerint kedden késő este, vagy szerdán érkezik Barcelonába, s orvosi vizsgálaton esik át.

A 28 éves futballista nyáron már a harmadik brazil szerzeménye lenne az együttesnek: korábban Silvinho és Belletti érkezett. Deco ugyan szintén brazil születésű, de ő már portugál állampolgársággal rendelkezik.