Vágólapra másolva!
Keddi londoni találgatások szerint belebukhat az angol labdarúgó-válogatott svéd szakvezetője a szövetségben (FA) kirobbant, igen kínos szexbotrányba, amelyben a testület vezérigazgatója is érintett. Ráadásul hasonló botrányba keveredett Wayne Rooney, a válogatott 18 éves csodacsatára is.

A The Times és a BBC keddi értesülése szerint az FA "a következő egy hétben" igazgatósági ülést tart, hogy döntsön Sven-Göran Erikssonnak, a válogatott szövetségi kapitányának jövőjéről. Az ülés eredetileg augusztus végén lett volna esedékes, de az egybehangzó értesülések szerint valószínűleg előrehozzák.

Eriksson a lassan kiteljesedő, most már nem cáfolt értesülések szerint még tavaly keveredett intim viszonyba a szövetség vezetése mellett dolgozó egyik titkárnővel, Faria Alammal. Az affért különösen kínossá teszi, hogy a szövetség a múlt héten hivatalos nyilatkozatot tett közzé, amely szerint teljesen alaptalanok a szakvezető és a titkárnő szexuális kapcsolatáról szóló híresztelések. Nem sokra rá kiderült azonban, hogy a sztori igaz, sőt az is, hogy ugyanezzel a titkárnővel Mark Paliosnak, az FA vezérigazgatójának is volt egy rövid kalandja.

Eriksson évi 4 millió fontos (másfél milliárd forintos) fizetésért vezeti az angol válogatottat, és szerződésbontás esetén keddi londoni lapértesülések szerint 14 millió font (5,3 milliárd forint) végkielégítést kérhet.

A keddi londoni sajtó szerint a döntést sürgeti, hogy a viszonylag korai portugáliai Eb-búcsú után a közvélemény nem fog tűrni ilyen bizonytalanságot a 2006-os világbajnokság felkészülési szakaszában. Anglia két idegenbeli mérkőzéssel kezdi a selejtezőket, először Ausztria, majd Lengyelország ellen.

A helyzetet bonyolítja, hogy Wayne Rooney, az angol válogatott és az Everton 18 éves csodagyereke is szexbotrányba keveredett. Rooneyról, akit a sajtó és a szurkolók eddig a szerénység és a példamutató élsportolói magatartás megtestesülésének tartottak, a bulvársajtó kiderítette, hogy tavaly csoportos orgián vett részt két prostituálttal.

Az egyelőre nem cáfolt hír után Coleen McLoughlin, Rooney eljegyzett menyasszonya és diákkori kedvese hangos botrány közepette adta ki az csatár útját, látványosan elhajítva 25 ezer fontos (9 millió forintos), vőlegénye által tervezett, gyémánttal kirakott jegygyűrűjét. Keddi bulvárbeszámolók szerint Rooney - akit még mindig kezelnek a portugáliai Eb-n elszenvedett lábfejcsont-törése miatt - "teljesen összeomlott", ami tovább hátráltathatja rehabilitációját.