Vágólapra másolva!
Érdekes kilátások várnak a Ferencvárosra kedd este a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első összecsapásán, a helyiek szerint ugyanis a 18 órakor kezdődő SK Tirana elleni összecsapáson régen nem látott eső zúdulhat az albán fővárosra.

László Csaba, a Ferencváros edzője a csapat honlapján elmondta, hogy még örülne is az időjárásváltozásnak, hiszen a beharangozott pokoli forróságban nem lenne könnyű dolguk Lipcseiéknek. A helyiek szerint az időjárástól függetlenül nem várható háromezernél több néző a meccsre.

Az albán szurkolók haragszanak a Tirana játékosaira az első fordulóban elszenvedett hazai vereség miatt, noha az 1-0-s kudarc ellenére 2-1-gyel továbbjutott a gárda. A drukkerek nem favorizálják a 18 órás kezdést sem, hiszen olyankor borzasztó meleg szokott lenni, ami elriasztja őket a még stadion környékéről is. Errefelé a késő esti órákban szokás meccset rendezni, de most az UEFA szigorú rendszabályai miatt nem merték bevállalni az esti meccset az albánok. Félelmük oka meglehetősen prózai: errefelé az áramellátás néha akadozik, azaz gyakori az áramszünet, ami a bajnokságban megszokott dolog, de az UEFA nem veszi túl jó néven, és bünteti is az ilyesfajta rendezési hiányosságot.

Furcsa körülmények közepette került sor hétfőn a Ferencváros első tiranai edzésére. Geráék több mint 20 percet várakoztak a szálloda előterében, miközben ömlött az eső. A csapatot szállító busz sem jött időre, így László Csaba megunva a várakozást úgy döntött, hogy a játékosok gyalog indulnak el a stadionba. A 300 méteres séta alatt ugyan mindenki elázott, de a játékosoknak mindez nem jelentett problémát, hiszen az edzés kezdetére sem lanyhult az égi áldás, így egy pillanat alatt mindenkinek átázott a száraz meze. Az edzésen megjelent két albán forgatócsoport is, akik elsősorban Gera Zoltán, Lipcsei Péter és Rósa Dénes mozgását figyelték.

László Csaba 90 perces pörgős edzést vezényelt a játékosoknak a tiranai stadionban. Az FTC vezetőedzője maga is részt vett a gyakorlásban, így a bemelegítésnél együtt "cicázott" a csapattal, majd egy sor játékos, dinamikus gyakorlatot vezényelt a csapatnak. Az edzés végét kétkapus játék követte, amely során különösen Gera Zoltán volt elemében, aki a csúszós, nedves füvön sorra mutatta be cselsorozatait, és élményszámba menő gólt is szerzett, majd bemutatott egy parádés ollózást. Az edzést követően László Csaba még nem adott kezdőcsapatot, de azt jelezte, hogy a Temesvár elleni múlt heti gárdán vélhetően csak keveset változtat. Egy kényszerű változtatás bizonyosan lesz, hiszen Dragan Vukmir eltiltás miatt nem léphet pályára.

Az edzés végén egyébként már járó motorral várakozott a lila színű albán busz, melynek vezetője megdöbbenve tapasztalta, hogy a Fradi-játékosok egyesével sétáltak el a jármű mellett és gyalogosan indultak el a hotel felé. A pontatlan sofőr nem tudhatta, hogy László Csaba az edzés után nevelő célzattal döntött a csapat újabb gyaloglása mellett: "A rendet, a pontosságot és a fegyelmet nagyon fontosnak tartom és nem tolerálom a pontatlanságot. Az albánok részéről rendkívül udvariatlannak tartom azt, hogy megvárakoztattak bennünket. Tudom persze, hogy bármikor, bármi közbejöhet, de tudtommal már feltalálták a telefont, így legalább értesíthettek volna. A Ferencvárossal ilyesmit nem lehet büntetlenül megtenni, játékosaim önérzetét is sértette ez a cselekedet, így az volt a minimum, hogy az edzés után természetesen nem szálltunk fel a buszra" - mondta a tréner az ftc.hu-nak.

Érdekesség, hogy Rósa Dénes a Hotel Europark azon ágyát kapta, amelyiken David Beckham is feküdt az angol válogatott albániai vendégszereplésekor.