Vágólapra másolva!
Egyre több bajnokság veszi kezdetét az öreg kontinensen, a hét végén például Horvátországban és Dániában is elindult a pontvadászat, és a címvédő egyik országban sem tudott nyerni. Ázsiában eközben javában zajlik a kontinensvadászat, és az A csoportban véget is ért a küzdelem, innen Kína és Bahrein ment tovább a legjobb nyolc közé.

A dán bajnokságban is meglehetősen korán elrajtoltak a csapatok, és az első forduló rögtön bombameglepetést hozott: az egyik legnagyobb bajnokesélyes, a Bröndby IF hazai vereséggel nyitott az Odense ellen. De nem kezdett sokkal jobban a címvédő FC Köbenhavn sem, igaz, ők legalább egy döntetlenre jók voltak a Silkeborg ellen.

Az elmúlt két szezonban a Michael Laudrup által edzett Bröndby egyaránt az utolsó fordulóban csúszott le az aranyról, de ennek ellenére a gárdát most is a bajnoki cím fő favoritjaként ítélték meg. A klub a nyáron két a svéd U21-es válogatottat igazolt: a csatár Johann Elmandert, illetve a szélső Babis Stefanidist, így a klubnál összesen már négy háromkoronás futballista is van (a nagyválogatott Andreas Jakobsson és Matias Jonson egészíti ki a kvartettet).

A nyitófordulóban az Odense ellen csak az utóbbi kettő volt ott a kezdők között, de a csapattól így is mindenki győzelmet várt. A vendégek azonban meglepték a koppenhágaiakat, Steffen Höjer a hetedik percben vezetést szerzett az Odensének, a hazaiak pedig egyre idegesebbek lettek.

Az sem nyugtatta meg őket, hogy Per Nielsen kevéssel a szünet előtt kiegyenlített: a második félidőben is a vendégek fociztak jobban, és végül teljesen megérdemelten nyertek a cserecsatár Sören Berg találatával. Michael Laudrup a meccs végét jelző sípszó után lehajtott fejjel ült a kispadon...

A Bröndby fő riválisának tartott FC Köbenhavn a szerdai BL-selejtező miatt már szombaton lejátszotta első bajnokiját, és a Silkeborg otthonában csak egy 2-2-es döntetlenre futotta erejéből. A hétközi szuperkupa-döntővel ellentétben ezúttal nem Rabóczki Balázs, hanem a svéd Magnus Khilstedt állt a koppenhágaiak kapujában, és a címvédő nem játszott rosszul, kétszer is vezetést szerzett, de a hazaiak mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak: másodjára három perccel a lefújás előtt.

Érdekesség, hogy az első fordulóból lejátszott négy bajnoki egyikén sem született hazai győzelem: az FC Nordsjaelland és az Aarhus is 2-2-es döntetlent játszott, az FC Midtjylland pedig az egyiptomi Mohammed Zidan duplájával verte idegenben az Aalborgot. Egy mérkőzést később rendeznek, mivel az Esbjerg FC még áll az Intertotó-kupában, a hét végén a litván Vetra Rudiskest verte ki.