Vágólapra másolva!
Még mindig nem dőlt el Király Gábor jövője. A magyar válogatott kapusa két hete vasárnap szóban már megegyezett az angol Crystal Palace vezetőivel, később azonban a dél-londoni klub módosította az ajánlatát, amit viszont a legutóbb a Hertha BSC-ben védő játékos nem fogadott el. Közeleg a bajnokság, Király türelme fogytán, így nem lehetetlen: végül a Portsmouth vagy az Everton lecsapja a Palace kezéről a 28 esztendős hálóőrt.

"Nem vagyok egy 19 éves hülyegyerek, velem nem lehet szórakozni. Kétszáz Bundesliga-, 48 válogatott és 32 nemzetközi kupameccsel a hátam mögött tudom, hogy mire kell figyelni egy üzlet megkötésekor. A kontraktusban pedig nem a megbeszéltek szerepeltek, 50 százalékkal kevesebb pénzt akartak adni" - mondta Király múlt csütörtökön a Crystal Palace "pálfordulásáról" az [origo]-nak. A kapus jelezte, hétfőn minden eldőlhet, hiszen ő még ad egy esélyt a londoni klubnak: ha Iain Dowie menedzser valóban le akarja igazolni, akkor küldje el a szerződésajánlatot.

Hétfőn a Szombathelyen tartózkodó kapus nem kapott faxot a másodosztály hatodik helyéről - igen nagy szerencsével feljutott - csapattól, amely viszont újabb haladékot kért. Király elmondása szerint két napon belül elküldik legújabb ajánlatukat, remélhetőleg már a szóban megállapodott kitételekkel kiegészített szerződéstervezetet.

"Nincsenek nekem nagy igényeim, nem heti százmillió forintos fizetésről van szó. Ám tisztában vagyok a képességeimmel, s azzal, hogy mennyit érek. Amennyit kértem, az bőven megfizethető lenne egy Premiership-újonc számára. Viszont nem vagyok már ifista, hogy szórakozzanak velem, de nem is vagyok a német válogatott kapusa, azaz a realitás talaján élek, normális összeget kértem a Palace-tól, amire kétszer már rá is bólintottak - aztán meggondolták magukat" - nyilatkozta az [origo]-nak Király.

Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a Hertha Berlin együttesében hét évet lehúzott kapuvédő Londonba igazol, annál is inkább, mert hétfőn Király menedzserét megkereste a Portsmouth és az Everton. A két klubnak igen komolyak a szándékai, talán még komolyabbak, mint a Palace-é.

"Az Everton egykori angol válogatott kapusa, a rutinos Nigel Martin térdproblémákkal küszködik, ezért egy azonnal bevethető hálóőrt szerződtetnének mellé. A menedzserem elküldte a klubnak az igényeimet, és a liverpooli csapat azt ígérte, két napon belül válaszolni fog. A Portsmouth vezetői már korábban jelezték, hogy kapust keresnek, de akkor azt is hozzátették, hogy nem sürgősen. Most azonban megörültek, hogy még nem írtam alá a Crystal Palace-hoz, és ők is szívesen szerződtetnének - pár napon belül az ő válaszuk is megérkezhet."

A Premiership rajtjáig még szűk három hét van hátra, s szinte biztos, hogy Király a világ egyik legnívósabb bajnokságában kezdi el a szezont. A kérdés már csak az, hogy melyik együttesben. Az egykori berlini közönségkedvenc szerint mindhárom klubnak ugyanannyi az esélye, illetve a Crystal Palace-nak egy hajszállal több. "A múlt héten történtek ellenére egy kis előnyt még élvez a londoni csapat, mert velük már eltöltöttem két hetet a belfasti edzőtáborban, megismertem a körülményeket, a csapattársakat és az edzőt is, és mindennel nagyon elégedett voltam. Ellenben ha az Everton vagy a Porstmouth jobb ajánlattal rukkol elő, mint a Palace, akkor még megszerezheznek. Huszonnyolc évesen fontos lépés előtt állok, s jól szeretnék dönteni."

Király abban viszont biztos, hogy a másodosztályú Championshipben szereplő csapatok ajánlatai nem érdeklik, valamint korábban hallani lehetett spanyol és francia első osztályú együttesek megkereséseiről is, sőt a Hertha is "visszacsábította" volna Berlinbe Királyt, aki azonban hajthatatlan: "Mindig is az volt az álmom, hogy a Premiershipben védjek."

Az újonc Crystal Palace, a tavaly 17. Everton, vagy a 13. helyen végzett Portsmouth lesz a befutó? Ezen a héten - valószínűleg - minden kiderül...