Vágólapra másolva!
Brazília nyerte a labdarúgó Copa Americát, miután a döntőben tizenegyes rúgásokkal jobbnak bizonyult Argentínánál. A brazilok hetedik alkalommal hódították el a dél-amerikai kontinensviadal trófeáját, egyúttal megakadályozták az argentinokat abban, hogy a végső győzelmeket illetően egyedüli csúcstartók legyenek. A vesztesek továbbra is az uruguayiakkal tartják a rekordot, 14-14 elsőséggel.

eredmény, Copa America, döntő:
Brazília - Argentína 2-2 (1-1) - tizenegyesekkel: 4-2
Brazília: Julio Cesar - Maicon, Luisao (Cris, 82.), Juan, Gustavo Nery - Renato, Kleberson (Diego, az 55. percben), Alex (Felipe, 63.), Edu - Luis Fabiano, Adriano
Argentína: Abbondanzieri - Coloccini, Ayala, Heinze - Zanetti, Mascherano, Sorin - L. Gonzalez (D'Alessandro, 75.) - Rosales (C. Delgado, 64.), Tevez (Quiroga, 92.), K. Gonzalez
gól: Luisao (45+1), Adriano (93.), illetve Kily Gonzalez (21., 11-esből), Delgado (88.)

Az első félidőben az argentinok futballoztak fölényben. A vezetést Kily Gonzalez révén tizenegyesből szerezték meg. A brazilok játékában nem volt átütőerő, így némi meglepetést jelentett az egyenlítésük: Felix szabadrúgását követően Luisao fejjel talált a kapuba.

A második játékrészben továbbra is mezőnyfölényben voltak az argentinok, akik a csereként beállt Delgado révén a 88. percben ismét megszerezték a vezetést. Már úgy tűnt, hogy zsebükben a kupa, a gólkirály Adriano azonban egyenlíteni tudott, így következtek a tizenegyes rúgások.

Az első két argentin kísérletező, D'Alessandro és Heinze nem tudott betalálni, míg a brazilok rendkívül magabiztosan céloztak, így a negyedik pár után megszületett a győztes.