Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága csütörtökön elkészítette az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös sorozatának sorsolását. A terveknek megfelelően augusztus 7-én indul a pontvadászat, s az őszi idény november 27-én zárul.

A nyitómérkőzés augusztus 7-én 18 órától a Nyíregyháza-Előre FC Békéscsaba összecsapás lenne, de a szereplésre utólag felkért hazaiak azt szeretnék, hogy az első két fordulóban ne kelljen pályára lépniük.

A bajnok Ferencváros a másik zöld-fehér klub, a Győri ETO FC vendégeként kezd. Az újoncok közül a Budapest Honvéd a legutóbb bronzérmes Debreceni VSC-MegaForce gárdáját, míg a NABI Kaposvár a szintén feljutott Budapesti Vasast fogadja a nyitányon.

Az Újpest FC azt szeretné, ha a Szusza Ferenc-stadion felújítása miatt az első három körben idegenben szerepelne. Az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpia alatt három fordulóra kerül sor, augusztus 14-én, 21-én és 28-án.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a korábbi hétfői éjszakai időpont helyett az RTL Klub ezentúl a délelőtti vasárnapi találkozók előtt tűzi műsorra a szombati összecsapások összefoglalóját.

A sorsolás előtt jutalmat adtak át a legutóbbi szezon legjobbjainak:
- Az év játékosa (Bozsik József-díj): Simek Péter (Újpest FC)
- Az év felfedezettje (Puskás Ferenc-díj): Huszti Szabolcs (Matáv-Sopron)
- Az év edzője (Sebes Gusztáv-díj): Csertői Aurél (Balaton FC)
- Az év játékvezetője (Hertzka Pál-díj): Sápi Csaba
- Az év gólkirálya (Deák Ferenc-díj): Tóth Mihály (Matáv-Sopron)
- Fair play-díj: Újpest FC