Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem marad a Videoton labdarúgócsapatának élén Csank János, aki ennek ellenére pénteken elmegy edzést tartani.

Gál László, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője szerint péntektől Csertői Aurél vezeti az együttes edzéseit. "Szerdai megbeszélésünk során Csank János tett egy ajánlatot, én pedig egy nap gondolkodási időt kértem, ma pedig úgy döntöttem, hogy a jövőben nem számítok rá" - mondta.

Az ügyvezető elismerte, hogy Csank beleegyezett fizetése bizonyos fokú csökkentésébe, ezzel együtt ő a váltás mellett foglalt állást. Gál a pénzügyi részleteket illetően nem volt hajlandó felvilágosítást adni.

"Tegnap este Gál László kérdésre válaszolva több tanú előtt azt mondta, hogy én vagyok a csapat edzője, ma már azt, hogy nem - kezdte mondandóját Csank János. "Kellemetlen a helyzet, már csak azért is, mert ma, korábban bátorkodtam azt mondani, hogy továbbra is én maradok az edző. Tőlem ugyanis senki nem kérte, hogy ne nyilatkozzak ebben az ügyben, márpedig én ezt a verziót tudtam."

A tréner még hozzátette, hogy a nyilvánosság felé mindig a fizetése csökkentéséről volt szó, miközben az egyeztetések során azt kifogásolták a vezetők, hogy nem érvényes a szerződése, mert azon nem szerepel a többségi tulajdonos önkormányzat ellenjegyzése.

"Az igaz, hogy nincs ellenjegyzés a szerződésen, de folyamatosan utalták a fizetésemet, ezzel pedig gyakorlatilag elismerték a megállapodás hivatalosságát" - tette hozzá a tréner. "Nem érzek presztízsveszteséget. Sőt, valamilyen szempontból még örülök is, hogy így alakult a helyzet, mert úgy érzem, nem lett volna jó ez a munkakapcsolat."

Csank jelezte, hogy pénteken azért elmegy edzést tartani, feltéve, ha az ügyvédje "nem szerez olyan papírt", amelyben felmentik a munkavégzés alól. Ezzel együtt bejelenti a történteket a ligánál, és tájékoztatja az edzőbizottságot. Hozzátette: lesz folytatása az ügynek.