Vágólapra másolva!
Az 1998 óta az FC Barcelonát erősítő Patrick Kluivert a Newcastle United labdarúgócsapatához szerződött. Az olasz Serie A-ban szereplő Atalanta leigazolta Demetrio Albertinit, a Lazio veterán középpályását. A Chelsea három évre leszerződtette a portugál Tiago Mendest, a Benfica eddigi labdarúgóját. A francia Monaco leigazolta Mohamed Kallont, az olasz Internazionale Sierra Leone-i támadóját. A spanyol bajnok Valenciában folytatja pályafutását az olasz Emiliano Moretti.

A 29 esztendős holland válogatott Patrick Kluivert - aki kerettagként egyetlen percet sem játszott a portugáliai Eb-n - három évre írt alá a Newcastle-hoz . "Hosszú ideje ismerem Patrickot, remek döntés volt, hogy idehoztuk" - mondta Bobby Robson, a szarkák vezetőedzője. "A legjobb európai klubokban futballozott, bízom abban, hogy óriási tapasztalatait nálunk is gyümölcsöztetni fogja."

A támadó hat év alatt 182 meccsen 90 gólt szerezett a katalán csapatban, s évi nyolc millió eurós honoráriumával Frank Rijkaard vezetőedző legjobban fizetett futballistája volt.

Az olasz Serie A-ban szereplő Atalanta szerződtette Demetrio Albertinit, a Lazio középpályását. A 33 éves 79-szeres válogatott futballista korábban 13 évet töltött a Milanban, amellyel gyakorlatilag mindent megnyert. A 2002-2003-as szezon előtt azonban megváltak tőle, a spanyol Atlético Madridhoz szerződött, ahonnan tavaly került az olasz fővárosba.

A spanyol bajnok Valenciában folytatja Emiliano Moretti. Az olasz védő a Parmától igazol az idén UEFA-kupát is nyert klubhoz, amely öt évre szóló megállapodást ajánlott neki. A szerződést várhatóan csütörtökön, az orvosi vizsgálatok eredményének ismeretében írják alá.

Moretti szinte otthon érezheti majd magát Valenciában, hiszen júniustól honfitársa, Claudio Ranieri irányítja a csapatot, idén nyáron már három olasz játékos csatlakozott az együtteshez. A hónap elején Bernardo Corradi és Stefano Fiore érkezett a Laziótól, míg kedden Marco Di Vaio a Juventustól.

A Chelsea három évre leszerződtette a portugál Tiago Mendest, a Benfica eddigi labdarúgóját. Az angol Premiershipben idén második londoni klub vezetői nem hozták nyilvánosságra a 23 éves válogatott játékosért fizetett összeget. A korábbi értesülések 10 millió euróról szóltak.

Mendes már az ötödik igazolása ezen a nyáron Roman Abramovics orsz milliárdos egyesületének: korábban érkezett az FC Portótól Paulo Ferreira, a PSV Eindhoventől Arjen Robben és Mateja Kezman, valamint a napokban az Olympique Marseille-től Didier Drogba. A portugál középpályás tagja volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmes válogatott keretének, de egyetlen mérkőzésen sem jutott szóhoz.

A francia bajnokságban szereplő BL-második Monaco leigazolta Mohamed Kallont, az olasz Internazionale Sierra Leone-i támadóját. Az elmúlt idényben Bajnokok Ligája-döntőt játszó együttes 4,5 millió eurót fizet a milánói klubnak a 24 éves futballistáért, aki négyéves szerződést kötött a hercegségbeli egyesülettel.

Claudio Pizarro, a perui válogatott labdarúgója szeptemberig nem állhat klubja, a Bayern München rendelkezésére. A csatár az elmúlt héten operáción esett át a Copa Americán elszenvedett koponyatörése miatt: tizenkét napja, a Venezuela ellen 3-1-re megnyert csoportmérkőzésen ütközött össze szerencsétlenül az ellenfél egyik játékosával. Rövid ápolást követően ugyan még visszament a pályára, ám másnap reggel kórházba kellett szállítani. Érdekes, hogy a baleset után nem sokkal a bíró kiállította Pizarrót, miután másodszor is sárga lapot érően szabálytalankodott.