Vágólapra másolva!
Szerdán nem született döntés Csank János, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője jövőjét illetően, a tréner és Gál László ügyvezető között tovább folytatódik az egyeztetés a klub által javasolt fizetéscsökkentésről.

A szerda délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, a klubvezetés ugyan elismeri, hogy Csanknak a korábbi munkája és eredményei alapján kiemelt fizetés jár, ugyanakkor nem tudja felvállalni az eddigi juttatás folyósítását, ezért volt kénytelen jelentős csökkenésre vonatkozó ajánlatot tenni. Az ügyvezető szerint a székesfehérvári klubot irányító gazdasági társaság az elmúlt időszakban nem megfelelően működött, rendszeresen az önkormányzat segítette ki a klubot, s ha nem kerülne sor a racionalizálást célzó, komoly lépésekre, hamarosan ismét csúsznának a fizetések.

Gál elmondta még, hogy a legtöbbet kereső - elsősorban külföldi - játékosoktól már megváltak, így a jelenleg szerződésben álló futballistáknak nem kell különösebb változtatásokra számítaniuk. Ezzel együtt egyeztetésekre egy-két esetben sor kerülhet.

A szerződésmódosítást eddig elutasító Csank ügyében várhatóan csütörtökön születik meg a végső döntés. Az MTI információi szerint a szakembernek eddigi kiemelkedő fizetése több mint feléről kellene lemondania. Amennyiben erre nem lesz hajlandó, nagy valószínűséggel edzőcserére kerül sor.

Világosi Gábor elmondta: kedden Benedek Andrásnak, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium közigazgatási államtitkárának vezetésével egyeztetést tartottak a Sóstói-stadion átépítésének befejezéséről, ezen képviseltette magát a Magyar Labdarúgó Liga, a Stadion Invest és természetesen a város vezetése. Világosi szerint sikerült megállapodni az érdekeltekkel, így a jövő héten aláírják a szerződést, és a korábbi egyharmad-egyharmad arányban augusztusban folytatódik a munka.

Az első ütemben a város és a GYISM egyharmad-egyharmad részarányából folynak a munkálatok. Második lépcsőben, 2005 első negyedévében az MLL befektetőkkel és bankokkal biztosítja a korábban beígért egyharmad részt, és ekkor teljes mértékben befejeződik az építkezés.

Az is eldőlt, hogy újabb 200 millió forint támogatással jövő év elején az UEFA-előírásnak megfelelően alakítják tovább a stadiont, amely ezután teljesen a labdarúgást szolgálja majd, mivel az ARAK atlétái átköltöznek a Bregyó-közi sportcentrumba, ahol atlétikai pályát alakítanak ki számukra. A következő hónapban kiírják a pályázatot a jelenlegi salakos pálya műfüvessé történő átalakítására, az eredményhirdetés után még ősszel elkezdődik a létesítmény építése, amelyre 100 millió forint áll rendelkezésre a Bozsik-programból.