Vágólapra másolva!
Pár napja a Voetbal International nevű holland napilap arról számolt be, hogy a magyar válogatott csatára, Torghelle Sándor aláírt a Roda JC együtteséhez, hétfőn viszont már arról szóltak a hírek, hogy a magyar támadó az angol Crystal Palace-hoz szerződött. A németalföldiek nem nyugodtak bele Torghelle elvesztésébe, hiszen ők már biztosak voltak benne, hogy az egykori MTK-játékos náluk folytatja. A Roda elöljárói úgy döntöttek: jogi útra terelik a csatár ügyét.

Nem örültek a Rodánál, amikor megtudták, hogy Torghelle Sándor aláírt a Crystal Palace-hoz, hiszen a holland klub képviselői biztosak voltak benne, miszerint a németeknek kettő, a braziloknak pedig egy gólt vágó játékos náluk folytatja karrierjét.

A Roda elöljárói múlt héten már meg is egyeztek az MTK-val, sőt állítólag magával Torghellével is, a 22 esztendős csatár pedig elutazott Hollandiába, hogy aláírja a kontraktust. A Roda képviselői már a sajtótájékoztatót is összehívták, hogy bemutassák Torghellét mint a csapat legújabb igazolását. Ám megrökönyödve vették tudomásul, hogy a játékos nem lesz ott a bemutatón, mert időközben igent mondott a Crystal Palace hívó szavára.

A Sky Sports információi szerint a Roda jogi lépéseket tervez Torghelle cselekedete miatt, s természetesen keserű szájízzel gondolnak a tehetséges támadóval történtekre. "Megnézzük, mit tehetünk. Szerintünk a játékos és az ügynöke volt inkorrekt, míg szerintük mi voltunk azok. Ez egy hatalmas botrány, másképp nem is tudnám összefoglalni az ügyet. Átvertek és kijátszottak minket!" - mondta feldúltan Frank Rutten, a Roda igazgatója.

A Roda technikai menedzsere, Nol Hendriks úgy véli, nem sok jót remélhetnek a jogi lépésektől: "Természetesen pert indíthatunk, de még ha nyerünk is... Milyen előnyünk származna abból, ha megszereznénk egy olyan játékost, aki nem akar nálunk játszani? Azaz, mindenképpen veszíteni fogunk..."

(Torghelle esete egyébként kísértetiesen hasonlít a Dragóner Attilával történtekre, aki állítólag előbb aláírt a belga Molenbeek együtteséhez, majd a portugál Guimaraes csapatához csatlakozott.)

Egy másik magyar játékossal viszont talán vigasztalódhat a holland csapat, a Bodor Boldizsárt is a soraiban tudó Roda ugyanis próbajátékra hívta a magyar válogatott jobbhátvédjét, a Dinamo Kijevben is megfordult, valamint a Ferencváros által is megkörnyékezett Bodnár Lászlót.

Bodnárt - szintén a Sky Sports szerint - korábban a Tottenham és a Hamburg is le akarta szerződtetni tavaly, ám végül maradt Ukrajnában a Mátészalkáról származó játékos. Most a Roda is érdeklődik a 25 esztendős bekk iránt: "Egyszer láttam őt játszani. Jobbhátvédként vethető be, erős játékos, aki nagy lövéseivel a kapura is veszélyes. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy mit tud" - mondta a holland klub részéről a már említett Nol Hendriks.

Juha Pál