Vágólapra másolva!
Egyelőre ismét az évek óta megszokott koreográfia szerint zajlik a nyári holtszezon az FC Internazionale háza táján: a sikertelen idény után kirúgták az edzőt (most éppen Alberto Zaccheroni volt az "áldozat"), a vezetőség pedig világsztárokat szerződtet a csapatba.

Már jóval a szezon vége előtt egyértelművé vált, hogy az FC Internazionale ezt az idényt is trófea nélkül fejezi be, így a vezetőségnek volt ideje megtalálni Alberto Zaccheroni utódát, az ugyanis fel sem merült, hogy a következő bajnokságban is Zac vezeti majd a gárdát.

Az első számú jelölt nevére is hamar fény derült, a nehéz anyagi helyzetben lévő Lazióval komoly sikereket elért Roberto Mancini megszerzése volt a fő cél. A fiatal mesterrel nem volt nehéz megállapodni, klubjával viszont meglehetőseb sokáih nem sikerült egyezségre jutni. A Laziónak ugyanis továbbra is pénzre van szüksége az életben maradáshoz, így Manciniért cserébe ötmillió eurót kértek a rómaiak. Az Inter viszont szívesebben adna játékosokat cserébe, ebbe azonban a Lazio nem ment bele.

A felek a világ szeme láttára hetek, a színfalak mögött pedig hónapok óta tárgyaltak. Az Inter egyértelműen Mancinit akarta, amit Massimo Moratti egyik nyilatkozata is bizonyított: a klub egykori elnöke, akinek tulajdonosi mivoltában természetesen még ma is adnak a szavára, kijelentette, hogy Mancini az az edző, akire az Internek szüksége van, és meg is fogják szerezni. Aki figyelemmel kísérte Moratti elnöki tevékenységét, tudja, hogy ő - legyen szó játékosról vagy edzőről - általában megszerzi, akit akar, és ez most sem volt másként, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a milánóiak milyen ellenszolgáltatásokat nyújtottak a rómaiaknak az edzőért cserébe.

Ezzel egy időben keretben is megindult a mozgás, annak ellenére, hogy a klub számos játékosa részt vett az Európa-bajnokságon (Francesco Toldo, Fabio Cannavaro, Marco Materazzi, Cristiano Zanetti és Christian Vieri az olasz, Jorgosz Karagunisz a görög, Andy van der Meyde a holland, Thomas Helveg a dán keret tagja volt), illetve szerepel a Copa Américán (Kily Gonzalez és Javier Zanetti az argentin, Adriano a brazil válogatott tagjaként).

Természetesen visszatértek anyaegyesületükhöz azok a játékosok, akik az előző szezonban kölcsönben játszottak más, zömmel másodosztályú klubokban. Őket azonban minden bizonnyal ismét kikölcsönzik majd a vezetők (a francia középpályással, Stéphane Dalmat-val már meg is történt mindez: az előző idényben a Tottenham Hotspurnél szerepelt játékos az ősszel a Toulouse FC csapatát erősíti majd). Igazi erősítések is történtek már; a csapat játékát elnézve érthető, hogy az új arcok középpályások.

Az Inter-szurkolók bőszen hangoztatják, hogy csapatuk azért nem tud hosszú évek óta hagyományaihoz méltóan szerepelni, mert nincs egy igazi irányítója. Nos, a következő idényben biztosan lesz, hiszen az Internazionale egy esztendőre kölcsönkapta a Chelsea FC-től az argentin Juan Sebastián Verónt. A kopasz játékmester számára nem lesz ismeretlen a Serie A, hiszen korábban megfordult a Sampdoriában, az AC Parmában és a Lazióban is, és az olasz bajnokság egyik legjobb középpályásának tartották. 2001 nyarán aztán Verón Angliába, a Manchester Unitedhez szerződött. A vörös ördögöknél azonban nem találta a helyét, így a Chelsea-hez igazolt, de Claudio Ranieri csapatában sem tudott stabil helyet kiharcolni magának, így a londoni klubbal közösen úgy döntöttek, mindenkinek jobb, ha Verón rendszeres játéklehetőséget kap, így elengedték Milánóba.

Más argentinnal is bővült az Inter eddig sem kis létszámú dél-amerikai kontingense, sikerült ugyanis megszerezni a Real Madridtól Esteban Cambiassót. A védekező középpályás nagyon keveset játszott Madridban, ezért örömmel váltott országot és klubot, az Internek pedig éppen egy ilyen típusú, fáradhatatlan labdaszerzőre volt szüksége a középpályán, így egyelőre úgy tűnik, az ügylettel mindenki jól járt, igazi választ persze majd a pályán kapunk e kérdésre.

A védelem bal oldalára egy olasz válogatott játékost sikerült szerződtetni: Giuseppe Favalli 12 év után hagyta ott a Laziót a kék-feketék kedvéért (az Inter talán példát vett az AC Milanról: a piros-feketék is a római kékektől igazoltak balhátvédet tavaly nyáron, Giuseppe Pancaro remek teljesítményt nyújtott a bajnokság során, a csapat pedig megnyerte a scudettót).

A további kiszemeltek között volt a Boca Juniors argentin (mik vannak!) középhátvédje, Nicolás Burdisso (érte az újonc Palermo is hajtott), illetve szabadon igazolható Edgar Davids (a hollandnak lejárt a szerződése a Juventus FC-nél), és mindkettőjük alá is írt az Interhez. Állítólag Vincenzo Montella és Marco di Vaio is érdekli a milánóiakat, de a két csatár megszerzéséről azonban csak akkor lehet szó, ha Vieri távozik, erre pedig egyre kisebb az esély. A Bobo becenévre hallgató támadó ugyanis kijelentette, ha Mancini lesz az edző, ő marad. Augusztus 11-én már Bajnokok Ligája-selejtező vár az Interre, addig pedig minden függő kérdést illene elintézni.