Vágólapra másolva!
Július 15-én kellett volna megkapnia Pintér Attilának, a Ferencváros rendkívüli hatállyal menesztette vezetőedzőjének a járandóságát, a tréner szerint viszont csak az összeg töredékét utalták át neki. Az Üllői úton azt mondják, kifizették a szakvezetőt - Pintér jogi képviselője szerint perre lehet számítani.

Mostanában van elég dolguk a Ferencváros vezetőinek, hiszen a liga nem adta meg az indulási jogot a bajnokcsapatnak, ám Tepszics Ignác sportigazgató szerint pótolták, illetve helyesbítették az adminisztrációs és gazdasági hiányosságokat, s már csak egyetlen dokumentumot kell csatolniuk, ami csupán formaságnak tekinthető. Ugyanakkor akad más gond is az Üllői úton, mégpedig Pintér Attila menesztett vezetőedző járandósága.

A tréner kijelentette, hogy csak egy részét kapta meg a szerződésben rögzített összegnek, a zöld-fehér elöljárók ellenben állítják, már a múlt héten letudták az adósságukat. "Már napokkal, a csütörtöki határidő előtt kifizettük Pintér Attilának azt az összeget, ami a mi jogértelmezésünk alapján jár neki" - szögezte le Tepszics.

Ezzel szemben Pintér a következőket mondta: "Ha valaki, akkor Furulyás János, az FTC elnöke pontosan tudja, milyen összegek szerepelnek a szerződésemben. Megnyugtató volt számomra, amikor a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy csütörtökig megkapom a járandóságomat, ehhez képest annak még csak egy töredékét utalták át."

Dr. Papp Gábor, Pintér Attila jogi képviselője megerősítve az elhangzottakat pert is kilátásba helyezett. "A Pintér Attila és a Ferencváros között létrejött szerződés teljesen egyértelműen rendelkezik arra az esetre, amennyiben azonnali hatállyal vagy rendkívüli módon bontanak vele szerződést. Az írásos megállapodásban szereplő összeget viszont az edző nem kapta meg, illetve annak csak egy töredékéhez jutott hozzá. Ezek után Pintér Attila a követelését peres úton kívánja érvényesíteni" - jelentette ki a sportberkekben sikeresnek tartott ügyvéd.

Mindenesetre az ügy több mint kényes, hiszen az alapszabály szerint egy klub addig nem szerződtethet új edzőt, amíg a régit nem fizette ki, ugyanakkor az új tréner, László Csaba hivatalos munkába lépésének napja ugyancsak csütörtök.

Bánki József