Vágólapra másolva!
Átrendeződött a Copa America B csoportjának tabellája, ám a négyből három együttes így is továbbjutott a negyeddöntőbe. Az utolsó fordulót követően Mexikó végzett az élen, miután 2-1-ra verte Ecuadort, a második az Uruguayt 4-2-re verő Argentína lett. Savioláék ezzel elkerülték Brazíliát, az egyenes kieséses rendszer első állomásán ellenfelük a házigazda Peru lesz.

Nagy csatát hozott az Argentína-Uruguay összecsapás a Copa America B csoportjában, a kontinensviadal két legeredményesebb válogatottja (mindegyik 14-14 alkalommal diadalmaskodott eddig) az utolsó fordulóban már továbbjutóként lépett pályára egymás ellen, a kérdés csupán az volt, melyik helyen lépnek a negyeddöntőbe.

Az argentinok számára mindenképpen a győzelem lett volna üdvözítő, hiszen a csapat elé kifejezetten a bajnoki címet tűzték ki célul, márpedig csoportharmadikként akár már a legjobb nyolc között összetalálkozhattak volna Brazíliával. Meglepő módon Uruguay kezdett jobban, a hetedik percben Fabian Estoyanoff 25 méteres lövéssel lepte meg Roberto Abbondanzieri kapust.

Nem váratott magára sokat az egyenlítés, a 20. percben a Delgado buktatásáért megítélt büntetőből Cristian Gonzalez egyenlített, majd egy perccel később Luciano Figueroa már a gauchókat juttatta vezetéshez. A 35. perben eldőlni látszott minden, az uruguayi védő, Joe Bizera ugyanis meglökte a játékvezetőt, amiért megkapta második sárga és első piros lapját. Ennek ellenére a 38. percben Vicente Sanchez váratlanul egyenlített.

A második félidőben sokáig nem akadt említésre méltó momentum - leszámítva Luis Gonzalez hatalmas kapufáját, ám a Roberto Ayala a 79. percben begyötörte az argentinok vezető találatát, a mérkőzés utolsó perceiben pedig Figueroa ismét eredményesnek bizonyult, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

Győzelmével Argentína a második helyen zárt csoportjában, ellenfele a szombati negyeddöntőben a házigazda Peru lesz. Uruguay riválisára még várni kell, ez a Kolumbia, Brazília, Paraguay hármasból kerül majd ki.

A csoport másik mérkőzésén Mexikó 2-1-re nyert Ecuador ellen, így csoportelsőként zárt, míg a vesztes csapat három vereséggel búcsúzott.

eredmények, B csoport, 3. forduló
Argentína - Uruguay 4-2 (2-2)
Piura, 25 ezer néző
vezette: Ruben Selman (chilei)
gól: Cristian Gonzalez (20., büntetőből), Figueroa (21., 90.), Ayala (81.), illetve Estoyanoff (7.), Vicente Sanchez (38.)
kiállítva: Bizera (35.)
Argentína: Abbondanzieri - J. Zanetti, Ayala, Heinze, Rodriguez (Mariano Gonzalez, 46.) - Luis Gonzalez (Saviola, 79.), Mascherano, Cristian Gonzalez, D'Alessandro - Delgado (Tevez, 77.), Luciano Figueroa
Uruguay: Barbat - Diogo, Bizera, Lago, Dario Rodriguez - Sosa (Bueno, 86.), Estoyanoff (Guillermo Rodriguez, 44.), Perez, Delgado - Sanchez (Cristian Rodriguez, 72.), Forlan

Mexikó - Ecuador 2-1 (2-0)
Piura, 25 ezer néző
vezette: Eduardo Lecca (perui)
gól: Altamirano (27., büntetőből), Bautista (43.), illetve Delgado (71.)
Mexikó: Sanchez - Altamirano, C. Suarez, Davino, Briceno - Valdez, Torrado, Morales (Lozano, 28.) - Palencia, Bautista (Mendez, 60.), Arellano (Osorno, 74.)
Ecuador: Jacinto Espinoza (Lanza, 45.) - De la Cruz, Hurtado, Geovanny Espinoza, Reasco - Soledispa, Ayovi, Saritama, Aguinaga (Gustavo Figueroa, 65.), Chala - Delgado.

a B csoport végeredménye:
1. Mexikó 7 pont, 2. Argentína 6, 3. Uruguay 4, 4. Ecuador 0.