Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert az örmény MIKA Asztarak vendégeként a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjének 1. fordulójában, így egyértelmű továbbjutási reményekkel várhatja a július 29-én az Üllői úton sorra kerülő visszavágót.

UEFA-kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
MIKA Asztarak (örmény) - Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Jereván, Pjunyik-stadion, 4000 néző
vezette: Redfern (északír)
gól: Csobánki (92.)
sárga lap: Mikalejan (71.), illetve Bábik (69.)
MIKA: Kaszparov - Ajvazjan, Tamazjan, Melojan, G. Grigorjan - T. Hovanecsjan, Alphas Admajan, Mikaleijan, Sargenojan (A. Hovanecsjan, 75.) - D. Grigorjan, Ardjom Admajan
Budapest Honvéd: Silhavy - Bábik, Vámosi, Budovinszky, Takács - Dobos, Vadócz, Horky (Dancs 64.), Vén - Kozarek (Csobánki 80.), Drobnjak (Bojtár 89.)

A kiegyenlített első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a vendégek közül a 22. percben Dobos a keresztlécre lőtt 12 m-ről, majd nem sokkal később Budovinszky távoli szabadrúgását védte bravúrral a hazai kapus. A szünetet követően fölénybe került a Honvéd, de nem tudott előnyhöz jutni a hajráig.

A 92. percben Bojtár bal oldali beadását Csobánki 5 m-ről fejelte a kapuba, a hazai hálóőr Kaszparov még beleért a labdába, de nem tudott menteni (0-1).

A párharc továbbjutója várhatja a selejtező 2. fordulóját, mely már a főtáblára kerülésért zajlik, s ebben a fázisban kapcsolódik be a másik magyar csapat, a bajnoki ezüstérmes Újpest.