Vágólapra másolva!
Kedden este, Londonban, hosszú tárgyalások után megkapta az angol Crystal Palace szerződéstervezetét Torghelle Sándor. Az MTK és a magyar válogatott csatára elmondta, ügyvéd jelenlétében szeretné áttanulmányozni az ajánlatot, majd ezt követően dönt, elfogadja-e vagy sem a Premiershipbe feljutott angol klub invitálását.

A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József, valamint Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója társaságában hétfő óta Londonban tárgyalt az angol klub képviselőivel, de ügyében csupán kedd este történt előrelépés.

"Természetesen ismerem a szerződéstervezet szövegét, az abban szereplő összegeket is, ám a jövőmet komolyan érintő kérdésről van szó, ezért megfontoltan kell döntenem. Ügyvédemmel átnézzük a papírokat, és csak azt követően mondom ki a végső szót. Egy biztos, innentől már csak rajtam múlik, hogy a Crystal Palace játékosa leszek, vagy sem" - nyilatkozta Torghelle.

"Hétfő óta folyamatosan egyeztettünk az angolokkal, ennek eredményeként jutottunk el az ajánlatig. A két klub elvileg megegyezett, ám még mi is átnézzük az iratokat, és csak azt követően írjuk alá a szerződést. Úgy érzem, két-három napon belül pont kerülhet az ügy végére" - értékelte az angol fővárosban töltött napokat Fülöp Ferenc.

Azon kérdésünkre, vajon sikerül-e az MTK számára előnyös megállapodást kötni, Fülöp Ferenc diplomatikusan annyit mondott: "Ha Sanyi úgy dönt, elmegy, nem gördítünk akadályt angliai karrierje elé."

A Crystal Palace egyébként kedden újabb nagy nevet szerzett meg, a finn válogatott Joonas Kolkka a német Borussia Mönchengladbachtól érkezett Angliába, s hároméves szerződést írt alá új klubjával.

Bánki József