Vágólapra másolva!
Közel állt a bukáshoz, végül kétgólos hátrányból egyenlített a házigazda Peru labdarúgó-válogatottja a dél-amerikai kontinensviadalon Kolumbia ellen, így másodikként jutott a Copa America negyeddöntőjébe. Az A csoport másik találkozóján Bolívia 1-1-re végzett Venezuela ellen, előbbi csapat még reménykedhet abban, hogy a két legjobb csoportharmadik egyikeként továbblép.

Nagy érdeklődés előzte meg Trujillo városában a perui labdarúgó-válogatott fellépését a hazai Copa Americán. A fővárostól, Limától 500 km-re fekvő Mansiche-stadionban nem sok kellett a nagy meglepetéshez, Kolumbia ugyanis Congo révén a félidőben 1-0-ra vezetett, majd az 55. percben Aguilar megszerezte a vendégek második találatát is.

Ekkor kapcsolt komolyabb sebességre a hazai együttes, s ugyanúgy mint Bolívia ellen, 0-2-ről felállva harcolta ki az egyenlítést. Az 57. percben a találkozó legjobbjának választott egykori Newcastle-sztár, Solano szabadrúgásból szépített, majd három perccel később Maestri állította be a végeredményt. (Solano találatának érdekessége, hogy Kolumbia 2001 óta nyolc mérkőzést nyert zsinórban úgy, hogy nem kapott gólt.)

A csoport másik mérkőzésén Venezuela ugyan vezetést szerzett a 27. percben Ruberth Moran révén, ám hat perccel később Gonzalo Galindo kiegyenlítette a hátrányt. Az 1-1-es eredménnyel Venezuela kiesett, míg Bolívia reménykedhet abban, hogy a C csoportban a Costa Rica-Chile összecsapás 0-0-ra vagy 1-1-re végződik. Minden más esetben a bolíviaiak is búcsúra kényszerülnek.

eredmények, A csoport, 3. forduló
Venezuela - Bolívia 1-1 (1-1)
Trujillo, 25 ezer néző
vezette: Wilmer Mattus (Costa Rica-i)
gól: Moran (27.), illetve Galindo (33.)
Venezuela: Angelucci - Vallenilla, Rey, Hernandez, Cichero - Paez, Jimenez, Arango, Andre Gonzalez (Vielma, 75.) - Moran (Rondon, 57.), Margiotta (Hector Gonzalez, 65.)
Bolívia: Fernandez - Jauregui, Arana, Raldes, Alvarez - Pizarro (Tufino, 22.), Galindo, Suarez (Flores, 70.), Gutierrez - Mercado (Arce, 59.), Botero

Peru - Kolumbia 2-2 (0-1)
Trujillo, 25 ezer néző
vezette: Marco Rodriguez (mexikói)
gól: Solano (57.), Maestri (60.), illetve Congo (33.), Aguilar (53.)
Peru: Ibanez - Acasiete, Rebosio (Soto, 13.), Vilchez - Solano (Ciurlizza, 89.), Jayo, Palacios, Salas - Maestri (Garcia, 75.), Mendoza, Farfan
Kolumbia: Henao - Martinez, Orozco, Dinas (Gonzalez, 44.) - Victoria, Diaz, Viafara, Aguilar, Morantes (Ferreira, 77.) - Murillo, Congo (Perea, 77.)

a csoport végeredménye:
1. Kolumbia 7 pont, 2. Peru 5, 3. Bolívia 2, 4. Venezuela 1.