Vágólapra másolva!
Jelenleg a Copa América a legfontosabb esemény a világ labdarúgásában, nem csoda, hogy álomcsapatunkba öten is erről a tornáról kerültek be, de nem csak ők képviselik Amerikát: a kontinensviadala alatt is zajló brazil pontvadászatból ketten szerepelnek a gárdában, és az USA is képviselteti magát. Európából csak hárman tudtak bekerülni, hiszen az öreg kontinensen most kevesebb az esemény.
Juan Carlos Henao (Kolumbia): A Copa América csapatai közül a címvédő mondhatta el először magáról, hogy bejutott a legjobb nyolc közé. A kolumbiai együttes első két csoportmeccsét megnyerte, egyaránt kapott gól nélkül, és Henao kapusnak leginkább az első, Venezuela elleni találkozón kellett több bravúros védést is bemutatnia.
Martin Horák (cseh, Zenit Szankt-Petyerszburg): Az Európa-bajnokságot követően folytatódott az orosz bajnokság, amelyben a múlt héten két fordulót is rendeztek. A szentpétervári gárda mindkét meccsét megnyerte, és ezzel a tabella élére is ugrott. A cseh bekk, Horák csapata egyik legjobbja volt a találkozókon, és az Alanyija Vlagyikavkaz ellen be is talált.Paolo Montero (Uruguay): A veterán uruguayi középhátvéd a 2002-es világbajnokság után visszavonult a válogatottságtól, de most visszatért a celestébe, és nem is okozott csalódást. Egyrészt, mert két meccs alatt két sárga lapot gyűjtött össze, másrészt mert kiválóan futballozott, és Mexikó ellen még gólt is fejelt.Carlos Bocanegra (Egyesült Államok): Az USA együttese Lengyelországgal játszott barátságos mérkőzést a hét végén, és nem sok hiányzott hozzá, hogy elveszítse hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. A középhátvéd Bocanegra azonban az utolsó percekben megmentette a csapatot, amikor a hálóba fejelte Landon Donovan szögletét, és ezzel feltette a koronát a meccsen nyújtott remek teljesítményére.Ernesto Rubén Cristaldo (Paraguay): A paraguayi együttes Costa Rica legyőzése után Chile ellen vesztésre állt, ám a balhátvéd Cristaldo egy távoli bombával kiegyenlítette az állást, és így pontot mentett csapatának. A játékos remekül helytáll új pozíciójában, hiszen klubjában, a Cerro Portenóbn középpályásként szokott szerepelni.
Rodrigo Tabata (brazil, Goiás): Brazíliában a Copa América alatt is zajlik a pontvadászat, sőt, a múlt héten mindjárt két fordulóra is sor került. A dupla játéknapból a Goiás meglehetősen jól jött ki, előbb a Fluminensét, majd a Paysandút győzte le, és ezzel feljött a középmezőnybe. A csapat középpályása, Rodrigo Tabata különösen eredményesen focizott, hiszen a két mérkőzésen három gólt ért el.Rogério (brazil, Corinthians): A patinás Sao Pauló-i gárda nem szerepel valami jól a brazil pontvadászatban, így aztán remekül jött a számára, hogy a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte. Ebben a legnagyobb szerepe a középpályás Rogáriónak volt, aki a Coritiba ellen is betalált, a Paraná ellen pedig győztes gólt szerzett.Michel Renggli (svájci, FC Thun): Az Intertotó-kupa második fordulójának talán legnagyobb meglepetése az volt, hogy a helvét FC Thun rendkívül könnyen verte ki a német Wolfsburgot: a svájciak kettős győzelemmel mentek tovább, és otthon 4-1-re verték a germánokat. Ez utóbbi találkozón Renggli volt a mezőny egyik legjobbja, a középpályás gólja mellett rengeteg labdát szerzett.Alekszandr Szpivak (ukrán, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpétervári gárda fennállása első bajnoki címére hajt Oroszországban, és nem is áll rosszul: a Zenit ugyanis vezeti a tabellát. A múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte a gárda, és az ukrán középpályás, Szpivak mindkét meccsen eredményes volt.
Adriano (Brazília): A selecao Chile ellen nem nyújtott valami meggyőző teljesítményt, de Costa Rica ellen már eredményesebben játszott a csapat, és ez főleg az Inter támadójának, Adrianónak volt köszönhető. A csatár mesterhármast vágott a közép-amerikaiak ellen, és végig veszélyt jelentett a kapura.Carlos Bueno (Uruguay): A celeste drukkerei valószínűleg elsősorban Forlántól vagy Darío Silvától várták a gólokat a Copán, de eddig a Penarol támadója, Bueno számít az első számú gólzsáknak. A csatár Mexikó és Ecuador ellen is eredményes volt, utóbbi meccsen ráadásul három pontot ért a találata.