Vágólapra másolva!
Szerda este eldőlt, hogy Zavadszky Gábor visszatér anyaegyesületébe, a Ferencvárosba. Az MTK játékosa csütörtökön már el is utazik a zöld-fehérekkel az ausztriai edzőtáborba. A válogatott futballistával közvetlenül az Üllői úti szerződéskötés után beszélgettünk.

- Mennyire volt érzelmi kérdés is, hogy visszatérjen a Ferencvároshoz? - kérdeztük Zavadszkyt.
- Eléggé, hiszen itt nevelkedtem, amit az ember sohasem felejt el. Amióta elkerültem a klubtól, megtartottam a barátságokat, így nem hiszem, hogy sok gondom lesz majd a beilleszkedéssel.

- Milyen embernek ismerte meg László Csaba vezetőedzőt?
- Szimpatikus, de kemény edzőnek tűnik. Partnernek tekinti a játékosokat, de a munkában nem ismer pardont, ezt elmondta, és ezt hallottam a ferencvárosi játékosoktól is.

- Mikor kapcsolódik be az edzésekbe?
- Csütörtökön, amikor is már elutazom a csapattal az ausztriai edzőtáborba. Így viszont késedelmet szenved az elköszönésem az MTK-tól, hiszen az a minimum, hogy mindenkitől elbúcsúzzam a klubnál. Szép éveket töltöttem a kék-fehéreknél.

- Tudja már, hogy a Fradinál milyen poszton számítanak a játékára?
- Beszélgettünk már erről, és úgy tudom, hogy a középpálya közepén főként támadófeladatokat kell majd ellátnom.

- Egykori csapattársai közül kikkel találkozhat még a Fradinál?
- A Fradiból Lipcsei Petivel, és ha marad, Dragóner Attilával játszhatok még újra együtt. De a Dunaferrnél Tököli Attilával és Kiss Györggyel is szép sikereket értünk el, velük is jó lenne újra egy csapatban szerepelni.

A zöld-fehérek a Salzburg melletti edzőtáborban az osztrák Paschhing, a lengyel Legia Warszawa és a román Craiova együttesével is megmérkőznek. Az új igazolásokkal kapcsolatban a vezetők további tárgyalásokat folytatnak, például Horváth Ferenccel is, aki hétfőn ad választ a Fradi ajánlatára, míg Dragóner sorsa később dől el, hiszen a védő belgiumi próbajátékon vesz részt.

Bánki József